Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Таксиметрови шофьори на протест

Снимка: БГНЕС
Таксиметровите шофьори в Русе излизат на протест днес. Между 50 и 500 автомобила са заявили участието си в шествието, което тръгва в този час. Протестиращите ще преминат по основните градски улици, като шествието ще приключи пред Съдебната палата, където  в 9,30 ч. трябва да започне съдебното заседание за убийството на техен колега в Николово. То е срещу двамата непълнолетни по време на извършване на престъплението младежи. Шофьорите не са съгласни с това, че заведеното дело е само за грабеж с последвало убийство. Те настояват за законови промени и въвеждането на паник-бутон, директно свързан с телефон 112. Мъжете са категорични, че не са спокойни на работното си място, затова искат да се монтира дори видеонаблюдение, за да може при инцидент записите да бъдат доказателство в съда.Паралелни шествия в подкрепа на исканията на русенските таксиметрови шофьори по същото време ще има в Пловдив и в други градове




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Овладян е пожарът в Гюргево

Пожарът в Гюргево, който стресна русенци днес следобед е овладян. Това съобщиха от областната администрация в Русе. От румънска страна са потушили огъня за около 45 минути. По последни данни огнищата са ликвидирани, но пожарникарите остават на място. В следващите часове те ще следят за ново разпалване на огъня. Причините за пожара предстои..

публикувано на 01.08.24 в 15:43

С грижа за бездомните котки

Инициатива по случай Световния ден на котката – 8 август – подема Сдружението „Дунавско сияние“. Проектът е под наслов „Домът е там, където е … котката“ и е за полагане на реална грижа и защита на уличните бездомни котки в Русе. Инициативата се финансира по програмата на „Овергаз мрежи“ „Синева“, която насърчава доброволчеството и добротворството на..

публикувано на 01.08.24 в 14:59

Задържаха нелегални цигари

Над 309 000 кутии с нелегални цигари са задържани на Дунав мост при Русе, съобщават от Агенция "Митници". Нелегалната стока е открита сред кашони с буркани в товарна композиция с българска регистрация. Тирът е бил проверен малко след 3:00 часа на 30 юли. Камионът, шофиран от българин, пътувал за Германия. По документи превозвал стъклен амбалаж. По..

публикувано на 01.08.24 в 12:47

Започва строеж на физкултурен салон

Строителна площадка за изграждане на физкултурен салон в Средното училище „Св. Паисий Хилендарски“ ще бъде открита днес от 11:00 часа в Сливо поле. Създаването на физкултурния салон е по проект „Изграждане и основен ремонт на спортни площадки в държавните и общинските училища“ и е на стойност близо 1 200 000 лева. Предвидени са съблекални за..

публикувано на 01.08.24 в 08:45

Русе почете Стефан Караджа

Русе отбеляза 156 години от гибелта на Стефан Караджа с възпоменателна церемония, съобщават от местната администрация. Събитието бе организирано от Национално дружество „Традиция“ – клон Русе, Народно читалище „Стефан Караджа - 2018“ и община Русе и събра десетки русенци, дошли да отдадат почит на воеводата.   Церемонията завърши с поднасяне на цветя..

публикувано на 31.07.24 в 12:36

Евродепутат открива офис

Информационен център в Русе ще разкрие евродепутатът Илия Лазаров от ГЕРБ-СДС. Това стана ясно от проведена съвместна пресконференция с областния управител Драгомир Драганов. На този етап това ще бъде единственият офис на евродепутата извън столицата, като той ще обслужва жителите на населените места от Варна до Видин.  Информационният център ще бъде..

публикувано на 31.07.24 в 08:30

Грижата в дома продължава

Продължава проектът „Грижа в дома в община Русе“ до 15 януари догодина, съобщиха от общинската администрация. Удължаването на срока на договора има цел услугите да достигнат до максимален брой нуждаещи се. Те може да получат доставка на хранителни продукти и продукти от първа необходимост, заплащане на битови сметки, профилактика на..

публикувано на 30.07.24 в 08:58