Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БДЖ ще компенсира пътниците от влака София-Бургас

БДЖ ще компенсира всички свои клиенти, които са пътували с бързия влак № 8613 от София за Бургас на 30-ти март. Радио Шумен припомня, че тогава пътуващите престояха няколко часа в гара Коньово заради пожар в третия вагон на влака. По-късно вечерта всички пътуващи бяха превозени с автобуси. Като извинение за причиненото неудобство БДЖ - Пътнически превози" ще предостави на всички потърпевши билет за избрана от тях дестинация в страната. Клиентите на националния железопътен превозвач могат да получат своята компенсация на билетните каси във всяка една гара, като предоставят билета си от пътуването с бързия влак от София за Бургас.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Горещо и в събота

Между 17 и 25 градуса бяха температурите в 6:00 ч. тази сутрин в региона, като най-високи са в Русе. В Шумен са измерени 17 градуса, атмосферното налягане е 989 хектопаскала, близко до средното за месеца, слабо ще се понижи, а относителната влажност на въздуха е 91%. Днес отново ще е слънчево и горещо. Ще духа слаб до умерен вятър от..

публикувано на 17.08.24 в 07:23

Очакваме новите електробуси

Избрана е фирмата, която ще достави в Шумен шест електрически автобуса и зарядните станции. Това съобщават от общинската администрация. Фирмата, спечелила обществената поръчка, е дала най-изгодна оферта на обща стойност близо 6 300 000 лева без ДДС. Освен това техническата спецификация и сроковете за изпълнение, отговарят напълно на изискванията на..

публикувано на 16.08.24 в 13:37

Отново спират движението на камиони заради жегата

Поради очакваните високи температури над 35 градуса, от 13:00 ч. до 21:00 ч. днес ще бъде ограничено движението на камиони над 20 тона по пътни участъци в областите Русе, Разград, Силистра и Велико Търново.  В област Русе ще бъде ограничено движението на тежкотоварни камиони по пътя Русе - Разград - от изхода на Русе в посока Разград при 12-ти до..

публикувано на 16.08.24 в 10:51

Двама пострадаха при катастрофа

Катастрофа е станала по пътя Шумен - Варна близо до село Зайчино ореше, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Шумен. Ударили са се лек автомобил и бус. Двама души са пострадали, те са откарани в шуменската болница. Временно движението се осъществява двупосочно в една лента. На място движението се регулира от полицейски екип..

публикувано на 16.08.24 в 09:39

Времето в петък

Днес отново ще е слънчево и горещо.  Следобед в крайните северозападни части на района ще се образува купеста облачност и ще превали и прегърми.  Ще духа слаб до умерен вятър от югоизток, южно от Стара планина от изток, по крайбрежието подсилен от бриз.  Максимални температури от 33° до 38°, за раййона на Шумен около 34°. 

публикувано на 16.08.24 в 08:22

Планово без ток

Планови прекъсвания на територията на областите Шумен, Разград, Русе, Силистра и Търговище. Област Шумен Заради ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия от 08:00 ч. до 17:00 ч. ще бъде прекъснато електрозахранването в районите на селата Ново Янково, Черни връх и Жълъд. По същото време ток няма да има и в село Страхилица..

публикувано на 16.08.24 в 08:15
Снимката е илюстративна

81-годишен шофьор блъсна пешеходец

60-годишен пешеходец е с опасност за живота, след като е бил блъснат от лек автомобил, докато е пресичал на пешеходна пътека в Русе. За това съобщават от русенската полиция. Сигналът за инцидента е бил подаден малко след 10:30 часа днес.  Автомобил, управляван от 81-годишен шофьор блъснал мъжа, пресичащ по пешеходна пътека на бул. "Цар Освободител". На..

публикувано на 15.08.24 в 15:48