Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Великденска изненада за бедни хора

Служители и работници от Домашния социален патронаж във Велики Преслав осигуриха със собствени средства 35 килограма хранителни продукти за социално слаби хора за Великден. Идеята е на ръководителя на Патронажа Георги Стоев. Той и още 11 души от службата са закупили олио, захар, брашно и в четвъртък продуктите ще бъдат разнесени по домовете на нуждаещите се. Към инициативата ще се присъединят и работещи в общинската администрация. За Великден кухнята ще приготви празнично меню, към което ще има по едно боядисано яйце и парче козунак за всичките 190 хора, които ползват услугата.

 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Вода най-рано утре сутринта

Ако ремонтните дейности по присъединяването на довеждащия водопровод за Шумен вървят нормално, очаквам присъединяването да завърши около 19:00 часа . Това каза за Радио Шумен главният инженер на ВиК Антон Стефанов. Това означава, че пълненето на системите ще започне около 21:00 часа. Чуйте интервю на Миглена Стоянова с инж. Антон Стефанов...

публикувано на 08.08.24 в 14:56

Чудотворна икона в Шумен

,,Чудотворната икона на Света Богородица Скоропослушница ще бъде в Шумен до утре на обяд включително. От два дни тя е в храм "Свето Възнесение" в града“. Това каза за Радио Шумен архиерейският наместник отец Димитър. "Тази светиня, която е в Шумен, е собственост на Варненската митрополия. Поръчана е от митрополита да бъде изработена в Света гора като..

публикувано на 08.08.24 в 14:25

ВиК ремонтът - по график

„Към момента ремонтните дейности по присъединяването на довеждащия водопровод за Шумен вървят по график. Строителят не е сигнализирал за трудности.“. Това каза управителят на „ВиК – Шумен“ Иван Пушкаров при среща с кмета проф. Христо Христов и областния управител на област Шумен Бейнур Ахмед.  Двамата днес инспектираха включването на новия..

публикувано на 08.08.24 в 13:52
Град Шумен

Все повече шуменци се връщат от чужбина

В Шуменска област се увеличава имигрантският поток (завърналите се български граждани и граждани на други държави, получили разрешение или статут за пребиваване в региона). През 2023 г. техният брой е 1955. Предната година са били 1515. Това съобщават от Териториалното статистическо бюро. През 2023 г. 56 807 хора са сменили местоживеенето си от..

публикувано на 08.08.24 в 12:45

Пешеходец загина на пътя

Пешеходец е загинал, след като е бил блъснат от автомобил на автомагистрала "Хемус в участъка между пътен възел „Белокопитово“ и граница с област Търговище, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Шумен.  Около 21:30 часа, лек автомобил с чужда регистрация, движещ се от Варна към Търговище, управляван от 24-годишен мъж от Търговище, е..

публикувано на 08.08.24 в 11:03

Шумен без вода

Шумен остава без вода за 24 часа днес, на 8 август, заради включване на части от новоизграден довеждащ водопровод. Ще бъдат направени връзки между новия чугунен водопровод с помпената станция "1300" и с новата пречиствателна станция за питейни води на кръстовището на улиците "Свилен Русев" и "Подуево" в кв. "Дивдядово".  Едновременно с това служители на..

публикувано на 08.08.24 в 07:22

ВиК авария в Шумен

В момента авария на ул. „Поп Андрей“ в Шумен остави без вода част от   улиците „Владайско въстание“, „Ивайло“ и „Априлско въстание“.  От ВиК заявяват, че водоподаването ще бъде възстановено след приключването на ремонтните работи и не се ангажират с краен срок

публикувано на 07.08.24 в 13:49