Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Празнични концерти за Великден в Шумен

Снимка: pixabay
Община Шумен и Народното читалище „Тодор Петков“ канят жителите и гостите на града на празнични концерти по случай Великден. На 4 април, сряда, от 18.00 часа в голямата зала на Драматично-кукления театър „Васил Друмев“ ще бъде представен спектакълът „Благословен Великден“ на Ансамбъла за народни песни и танци „Мадара“.

В навечерието на Христовото възкресение, на Велики четвъртък, 5 април от 19.05 часа, празничен великденски концерт ще се състои и в залата на общината „Проф. Венета Вичева“ с участието на Симфониета Шумен, хор „Бодра песен“ към Центъра за подкрепа на личностното развитие – ОДК, - Шумен. Хорът с диригент Деница Узунова и Ива Георгиева – сопран,  под диригентската палка на Калина Василева ще поднесат пред публиката изпълненията на едни от най-красивите творби, писани по този повод от XVIII век до днес.

На празничния 8 април, неделя, от 10.00 часа на специално изградената сцена на площад „Кристал“ шуменци ще имат удоволствието да се насладят на изпълненията на госпъл-формацията “Менора” от Бургас. Час по-късно, от 11.00 ч., на същата сцена започва и концертът “Празнично веселие” с участието на Градския духов оркестър „Михаил Биков“, ансамбъл “Шумен”, танцов ансамбъл “Веселяче”, танцов състав “Луди млади” и танцов състав „Лудоселци“ от село Дибич.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

7690 искат енергийни помощи

7690 заявления за отпускане на целева помощ за отопление са подадени в Регионалната дирекция „Социално подпомагане“ в Шумен. Това каза за Радио Шумен директорът Мартина Драгнева и уточни, че най-много са подадените документи в общините Шумен и Венец. Към момента са издадени 1400 заповеди за отпускане на помощта. На 60 души енергийно подпомагане..

публикувано на 29.07.24 в 09:08
класна стая

300 лева за ученици

Над 1900 заявления за отпускане на целева помощ за ученици са постъпили в социалните дирекции на Шуменска област. От тях 1683 са за ученици от началния етап, останалите – за осмокласници. Това каза за Радио Шумен директорът на Регионалната дирекция „Социално подпомагане“ Мартина Драгнева. Към момента са издадени заповеди за отпускане на помощта за..

публикувано на 29.07.24 в 08:56

Приютът "влиза" на сесия

Съдбата на приюта за безстопанствени животни във Велики Преслав отново ще бъде дебатирана в сесийна зала през тази седмица.  Въпросът за мястото на приюта се поставя след общественото обсъждане, проведено в средата на този месец. Сега съветниците ще трябва да приемат или отхвърлят предложението на кмета Янко Йорданов новият терен за изграждане на..

публикувано на 29.07.24 в 08:50

Безплатни тестове за хепатит

Безплатни изследвания за хепатит В и С организират през тази седмица от Регионалната здравна инспекция в Шумен. Поводът е Световният ден за борба със заболяването – 28 юли.  Желаещите да се изследват могат да го направят от днес до петък включително от 9:00 ч. до 15:00 ч. в лабораторията на РЗИ на площад „Освобождение“. Не е необходимо предварително..

публикувано на 29.07.24 в 08:39
Христо Христов - кмет на община Шумен

Приемен ден на кмета

Ръководният екип на община Шумен ще има приемен ден днес.  Кметът ще се срещне с граждани от 14:00 ч. в зала 203 на местната администрация. Записвания се правят по телефона, чрез онлайн заявление в сайта на общината или на място, в стая 301.  Приемният ден на заместник-кметовете, на секретаря и на главния архитект е от 10:00 ч. до 13:00 ч. в..

публикувано на 29.07.24 в 08:30

Планово без ток

Спирания на електрозахранването заради ремонти и профилактика на съоръженията ще има днес (29 юли) в Североизточна България. В Шуменска област са възможни само временни смущения в част от квартал „Дивдядово“ – по булевард „Велики Преслав“ и по улиците „Генчо Панайотов“, „Горчо Боянов“, „Дъбрава“, „Зоя Космодемянская“, „Изворна“, „Люлякова“,..

публикувано на 29.07.24 в 08:14

Превалявания – през нощта

18 градуса е измерената в 6 ч. тази сутрин температура в Шумен, атмосферното налягане е 990 хектопаскала, влажността на въздуха е 78%. По-хладно в Североизточна България е само в Търговище – 17 градуса. В Разград са отчетени 21 градуса, в Русе и Силистра – 22 градуса. Днес ще е предимно слънчево. Привечер облачността постепенно ще се увеличи и на много..

публикувано на 29.07.24 в 07:41