Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Среща на Анонимните алкохолици

Тази събота от 10:30 ч. в шуменския храм „Св. Три Светители“ ще се проведе среща на Анонимните алкохолици. Събитието се осъществява с подкрепа на варненския клуб. Събиранията ще се провеждат всяка седмица. „Така на шуменци няма да им се налага да пътуват до Варна, за да споделяме заедно своя опит и сила в решаването на общия ни проблем. Освен това, шуменските срещи могат да помогнат на много други алкохолици да останат трезви“. Това обяви в ефира на Радио Шумен Ели, представителка на клуба от морската столица.
Участието в събиранията на Анонимните алкохолици не е свързано с религиозни, политически или институционални убеждения. Не се събира и такса. Организацията се издържа сама чрез доброволни дарения. За повече подробности можете да посетите сайта „Анонимни алкохолици в България“. Там са публикувани контакти за връзка с 25-те групи, които осъществяват взаимопомощ на територията на страната.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Плащат помощта за осмокласниците

46 семейства на осмокласници от Шуменска област ще получат еднократна помощ от 250 лева за началото на новата учебна година. За този вид подпомагане в Регионалната дирекция “Социално подпомагане” в Шумен към момента са подадени 83 заявления, каза за Радио Шумен директорът на ведомството в Шумен Мартина Драгнева. Социалната подкрепа се..

публикувано на 11.08.20 в 15:24

Бдят над Дивдядово

Екип огнеборци с един пожарен автомобил дежури край горите на шуменския квартал Дивдядово днес. Припомняме, че в неделя пламъци тръгнаха от вилната зона в квартала и опожариха близо 800 декара дървета, храсти и сухи треви. С по-малки локални огнища вчера се бориха 16 огнеборци с 3 пожарни автомобила. „Стръмният участък бе обходен внимателно снощи..

публикувано на 11.08.20 в 13:15

Още двама починали с COVID-19

Две жени, лекувани в МБАЛ Шумен, са сред 12-те смътни случая отчетени днес от единният информационен портал за ситуацията с COVID-19. От лечебното заведение уточниха, че едната пациентка, на 72 години от Хитрино, е имала онкологично заболяване и бъбречна недостатъчност. Починала е и 63-годишна жена от Нови пазар, която е била с артериална..

публикувано на 11.08.20 в 12:35
Снимката е илюстративна

Още пожари

Шуменските огнеборци спасиха камион от опожаряване, съобщават от Областната дирекция на МВР в Шумен. Сигналът за пожар в тежкотоварен автомобил на пътя при 7-ми километър до Шумен е бил получен малко след 13:30 ч. вчера. Благодарение на бързата реакция на екипа огнеборци, автомобилът е бил спасен. Унищожени са 6 хидравлични маркуча...

публикувано на 11.08.20 в 11:30

Пенсионери сърфират безплатно

Курс за възрастни хора за работа с мобилен телефон и компютър започна във Велики Преслав по инициатива на група младежи. Проектът се реализира с подкрепата на програма “Европейски корпус за солидарност” на Европейския съюз и с лаптопи, които са дарение. Курсът е безплатен и ще продължи 3 месеца. Целта е да бъдат усвоени основни дигитални умения, за..

публикувано на 11.08.20 в 09:29

Конкурс за юбилейна награда

Конкурс за изработка на идеен проект за юбилейна награда, обявява община Шумен. Отличието ще бъде връчвано по повод значими годишнини на изтъкнати дейци и организации в сферата на културата, изкуството, образованието и науката. Изработването на проекта включва пластика с височина до 30 см., плакет и диплома. В конкурса могат да участват художници,..

публикувано на 10.08.20 в 17:01

Три жени с COVID-19 от Шуменско

Две жени, на 67 и 44 годишна възраст от шуменското село Панайот Волов, и 38 годишна жена от каолиновското село Пристое, са новите случаи на COVID-19, отчетени днес от единният информационен портал. По информация на Регионалната здравна инспекция в Шумен и трите са настанени за лечение в болница. Издирени са контактните на заразените жени и вече са..

публикувано на 10.08.20 в 14:24