Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Среща на Анонимните алкохолици

Тази събота от 10:30 ч. в шуменския храм „Св. Три Светители“ ще се проведе среща на Анонимните алкохолици. Събитието се осъществява с подкрепа на варненския клуб. Събиранията ще се провеждат всяка седмица. „Така на шуменци няма да им се налага да пътуват до Варна, за да споделяме заедно своя опит и сила в решаването на общия ни проблем. Освен това, шуменските срещи могат да помогнат на много други алкохолици да останат трезви“. Това обяви в ефира на Радио Шумен Ели, представителка на клуба от морската столица.
Участието в събиранията на Анонимните алкохолици не е свързано с религиозни, политически или институционални убеждения. Не се събира и такса. Организацията се издържа сама чрез доброволни дарения. За повече подробности можете да посетите сайта „Анонимни алкохолици в България“. Там са публикувани контакти за връзка с 25-те групи, които осъществяват взаимопомощ на територията на страната.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Върнаха хартиената бюлетина

Парламентът прие окончателно да се върне гласуването с хартиена бюлетина. Предложението на БСП получи подкрепа от 124 депутати, а 95 бяха „против”. Така на следващите избори ще можем да избираме как да гласуваме - дали с хартиена бюлетина, или на машина. "За" гласуваха ГЕРБ, ДПС и БСП, а "Продължаваме промяната", Демократична България,  "Възраждане" и..

публикувано на 01.12.22 в 16:27

Награда за шуменски полицаи

Главният секретар на МВР главен комисар Петър Тодоров награди 13 полицаи от Шумен за много добра работа, в резултат на която за броени часове бе разкрит и задържан извършителят на убийството в село Черноглавци. Радио Шумен припомня, че действията по разследването започнаха на 12 ноември след сигнал за 70-годишна жена, открита от нейни близки в..

публикувано на 01.12.22 в 12:37

Контейнери за строителни отпадъци

Контейнери за събиране на строителни отпадъци от домакинствата са поставени в Шумен, кварталите и селата на територията на общината, напомнят от администрацията. Пет от тях са разположени в двора на бившето военно поделение „Дивизията“ в Шумен. Използването им е възможно всеки ден, включително събота и неделя, от 8.00 до 19.00..

публикувано на 01.12.22 в 12:23
Архив 2022 г.

25 000 гаранция за Жечко Кюркчиев

Обвиненият за адската катастрофа на кръговото кръстовище при "Практикер" в Шумен  Жечко Кюркчиев вече не е под домашен арест, пуснат е под парична гаранция 25 000 лв. Промяната е от 29 ноември, когато е изтекъл максимално допустимият срок по закон за задържането му и наблюдаващият прокурор от Софийска градска прокуратура е наложил парична..

публикувано на 01.12.22 в 12:03
Мадарският конник

Мадарският конник - в дъното на класацията

Глобалният символ на България Мадарският конник е на едно от последните места в класацията от Годишните награди на Министерството на туризма. В категорията „Изборът на българите“ се намират още три обекта от региона: Археологическият резерват „Шуменска крепост“, Мемориалният комплекс „Създатели на българската държава“ (там е..

публикувано на 01.12.22 в 11:18

Повече пари за заплати и ремонти

Актуализация на бюджета на Община Шумен за 1 милион лева за 2022 г. приеха общинските съветници на извънредната сесия. 610 000 лева са предвидени за заплати на увеличения с 30 души персонал на общинското предприятие „Чистота“ и 400 000 лева се разместват по параграфи, за да се дофинансират строителни обекти и да се увеличат средствата за..

публикувано на 01.12.22 в 11:12

Три шуменски села без ток

Без ток от снощи са шуменските села Дибич, Овчарово и Радко Димитриево. От електоразпределителното дружество съобщиха, че работят по отстраняване на аварията, но не се ангажират с време за пускане на електричеството. Пътната обстановка в Шуменско е нормална. На места в северните части на областта вали по-силен дъжд. На терен..

публикувано на 01.12.22 в 09:02