Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Екопразник събра децата на Шумен

Април е месецът на екологичните инициативи. Община Шумен и организация за оползотворяване на отпадъци подариха на деца от 6 шуменски детски градини и 6 училища куклено шоу, посветено на разделното събиране на отпадъци. В шоуто се включиха и децата. За детския празник чуйте от репортажа на Ирина Павлова.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

За втори път жена премиер

Днес президентът Румен Радев връчи мандат за съставяне на служебно правителство на зам.-председателя на Сметната палата Горица Грънчарова–Кожарева. Дотук се стигна след като по-рано тази сутрин действащият служебен министър-председател Димитър Главчев оттегли заявката си да поеме за втори път поста с оглед на сваляне на политическото..

публикувано на 09.08.24 в 15:30

Кметът отговаря в ефира на Радио Шумен

Двата края на новия довеждащ водопровод ще бъдат свързани последни, като най-трудно ще бъде при тръбата до язовир „Тича“. Това съобщи в ефира на Радио Шумен кметът на община Шумен проф. Христо Христов. Пречиствателната станция за питейни води технически е изправна, но не е включена на работен режим. Причина са неуредици със собствеността на..

публикувано на 09.08.24 в 14:59

Фестивал на малината

Деветото издание на Фестивала на малината започва днес - 9 август, в Лозница. Организатори на празника са Българската асоциация на малинопроизводителите с подкрепата на общината.  На централния площад в лудогорския град представители от бранша ще покажат своята продукция от малини, а жури ще я дегустира и оцени, каза за Радио Шумен заместник-кметът..

публикувано на 09.08.24 в 08:56

Вековни дървета в училище

Две вековни дървета красят двора на шуменското Начално училище „Княз Борис I“.  На повече от сто години са училищната липа пред входа на училището и дъбът, който се намира в южната част на двора.  Това каза за Радио Шумен директорът на училището Валерий Георгиев.

публикувано на 09.08.24 в 08:30

Академия за предприемачи

За десета поредна година фондацията BCAUSE провежда програмата „Забавно лято, грижовна есен“. Дейностите са за подкрепа на местните общности в тютюнопроизводителните региони на България. Ключов елемент на програмата е Академията за местни предприемачи, която   подкрепя чрез обучения и финансиране стартиращи бизнеси в тези части на страната. Тази..

публикувано на 09.08.24 в 08:24

Шуменчета в омаята на Синая

Двадесет и четири деца между 12 и 15-годишна възраст от България и Румъния участваха в художествен пленер в Синая, един от най-живописните градове в северната ни съседка. Дванадесет възпитаници на Арт школата към Центъра за подкрепа за личностно развитие – Обединен детски комплекс „Анастас Стоянов“ в Шумен с ръководител Теменуга Христова и..

публикувано на 09.08.24 в 08:10

Кампаниите на Благовест

Нова благотворителна инициатива започна шуменецът Благовест Банков. Той е преподавател в шуменския факултет по "Артилерия, противовъздушна отбрана и киберсигурност" към Националния военен университет „Васил Левски“, но е организирал множество успешни благотворителни кампании за хора в неравностойно положение. Поредната му дългосрочна кампания е за..

публикувано на 08.08.24 в 09:01