Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Раздават хранителни помощи за бедни

Снимка: БГНЕС
Започна раздаването на хранителни продукти в община Велики Преслав, съобщават от местната администрация. Пакетите са втори транш за 2016 година по Оперативната програма за храни и съдържат леща, рибни консерви, грах, лютеница, доматено пюре, бисквити и мед. Общото тегло е 16,320 кг. Списъците на хората, които имат право на подпомагането, са изготвени от Дирекцията „Социално подпомагане“. Хранителните пакети могат да бъдат получени всеки работен ден от 8,30 ч. до 16 ч. на улица „Ахелой“ 4, където е Домашният социален патронаж. Раздаването на помощта във Велики Преслав продължава до 4 май.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Все още няма ваксини срещу грип

Все още не са получени безплатните противогрипни ваксини за хората над 65 години. Това съобщиха лични лекари от Шумен.  „Поръчал съм за всички мои желаещи пациенти и очаквам безплатните ваксини до 10 октомври“, каза д-р Милен Чолаков. Според д-р Чолаков, до средата на ноември е най-подходящият период за противогрипни ваксини. „В шуменските аптеки..

публикувано на 03.10.24 в 11:39

Арестуваха насилник на жена

41-годишен мъж бил задържан в полицейския арест след сигнал от 50-годишна жена, с която живее на семейни начала. Тя го обвинила, че й нанесъл психически и физически тормоз.  Сигналът в РУ- Шумен бил приет снощи. Към ул. “Черешово топче“ в града е насочен полицейски екип. Мъжът бил установен и задържан. Образувано е досъдебно производство.

публикувано на 03.10.24 в 09:49

Къща горя в Риш

Къща горя снощи в смядовското село Риш, съобщават от шуменската полиция. Съобщението е прието около 21:00 часа на 2 октомври. Към адреса е насочен екип на участъка на пожарната в Смядово. Огнеборците заварили да гори покрив на имота. На помощ в гасенето пристигнал и противопожарен екип от Шумен.  Пожарът, който тръгнал след късо съединение, е..

публикувано на 03.10.24 в 09:38

Полицията - по селата

Мобилни екипи на Областната дирекция на МВР- Шумен ще проведат срещи с жителите на отдалечени и малки населени места на територията на област Шумен през октомври. На 3 октомври  екипите ще посетят селата Изгрев и Осеновец. Срещите ще се проведат в кметствата. Началният час в село Изгрев е в 10:00 часа, а в село Осеновец в 11:00 часа. На 10..

публикувано на 03.10.24 в 09:27

Реставрират срутената къща

Собствениците на къщата на художника Стефан Петров на ул. „Цар Освободител“ в Шумен, която се руши от години, трябва да извършат необходимите реставрационни и консервационни дейности, разпореди със заповед кметът на община Шумен проф. Христо Христов, информира БТА.  Ако собствениците не изпълнят указанията за аварийно временно укрепване, това ще бъде..

публикувано на 03.10.24 в 08:39

Живей активно

Съботният ден е предизвикателство за тези, които обичат да се движат, а и за други, които искат да се включат в активното движение и да подобрят жизнената си кондиция. 5 октомври е Световен ден на ходенето и Шумен ще се включи с инициативи, които организира общината.  На две места – около ВиК и в началото на парка „Кьошковете“, е стартът на спортното..

публикувано на 02.10.24 в 14:42

Пожар на покрива

Покривът на къща в село Стан горя вчера. Това съобщават от шуменската полиция. Сигналът е получен в 19:25 часа на 1 октомври в дежурната част на пожарната в Нови пазар. Към мястото на произшествието е насочен противопожарен екип. След пристигане станало ясно, че собственикът на имота овладял разпространението на пожара.  Пламъците тръгнали след..

публикувано на 02.10.24 в 09:40