Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гербът на Велики Преслав от живи цветя

Герб от живи цветя ще прави Общината във Велики Преслав. Администрацията спечели проект от ПУДООС /Предприятиео за управление на дейности по опазване на околното среда/ за близо 10 000 лв. Според проекта, гербът е с размери 8 на 9 метра и ще бъде направен на ската срещу сградата на РПК „Тича“. При засаждането ще бъдат използвани два вида дългогодишни растения в зелен и жълт цвят и два вида сезонни цветя в червено и синьо. Бялата колона от гербовото изображение ще се изобрази с декоративни камъни. Очаква се през юни новата придобивка да бъде готова, каза общинският ландшафтен архитект Димитър Атанасов.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Хванаха крадци за нула време

Двама мъже са задържани няколко часа, след като извършили кражба на 960 лева, моторен трион и велосипед от частен дом в село Пет могили. Това съобщават от шуменската полиция. Малко след 07:30 часа на 11 октомври в полицейския участък в Никола Козлево бил приет сигнал от 50-годишна жена от село Пет могили, която съобщила, че от дома им е..

публикувано на 14.10.24 в 13:41

Пиян и дрогиран катастрофира

28-годишен мъж предизвика катастрофа близо до село Близнаци, а направените му тестове отчели положителни на алкохол и амфетамин проби. Това съобщават от шуменската полиция. Малко след 21:40 часа снощи в дежурната част на областната дирекция е приет сигнал за катастрофа по пътя Шумен - Силистра, близо до разклона за село Близнаци. Към мястото на..

публикувано на 14.10.24 в 13:29

платена публикация
"Алкомет" с успехи на ALUMINIUM 2024 в Дюселдорф

„Алкомет“ АД отбеляза значителен успех на световното изложение ALUMINIUM 2024, което се проведе от 8 до 10 октомври в Дюселдорф, Германия. Събитието събра над 20 900 посетители от 99 държави и 819 изложители. Изложението отново доказа значението на алуминия като ключов фактор в бъдещата индустриална трансформация. Тази година „Алкомет“ впечатли..

публикувано на 14.10.24 в 12:00

Глобиха шофьори с телефони

26 шофьори са глобени за използване на мобилни телефони по време на движение в Шуменска област през миналата седмица, съобщава началникът на пътна полиция гл. инсп. Веселин Георгиев. Методът е приложен на натоварен участък от пътното движение - бул. „Славянски“ в Шумен, близо до пешеходни пътеки. Пътните полицаи са следили за нарушения на водачите...

публикувано на 14.10.24 в 11:49

Шумен - община на годината

Община Шумен получи наградата „Принос в местното самоуправление“ за общинска администрация за 2024 за "Голяма община" на Националното сдружение на общините в Република България. Това стана по време на годишната среща на местните власти в курортен комплекс „Албена“. Отличията бяха връчени от президента Румен Радев. Наградата получи кметът на община Шумен..

публикувано на 14.10.24 в 10:25

Нови разкопки в Плиска

Подновиха археологическите проучвания северно от дворцовия център на Плиска, започнали преди 12 години. Разкопките се извършват от доц. Андрей Аладжов и екипа му, съобщава БТА.  "Продължаваме проучванията на две големи дървени сгради, които са една върху друга. Едната е от столичния езически период, а другата – след столичния християнски период на..

публикувано на 14.10.24 в 09:04

На Петковден Нови пазар празнува

На Петковден Нови пазар чества своя празник. Кулминацията е в деня, когато православната църква почита преп. Параскева Петка Търновска.  Тържествата започнаха в 8:00 часа в храма „Св. Параскева“ в Нови пазар, където отслужват празнична утреня.  От 9:30 часа в градския парк ще стартира традиционният лекоатлетически крос , а от 11:00 часа..

публикувано на 14.10.24 в 08:25