Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Европейската принадлежност на Шумен в снимки

Снимка: Радио Шумен
Трима са победителите във фотоконкурса в рамките на Месеца на българското председателство на Съвета на Европейския съюз в Шумен. Това са студентът по „Журналистика“ в Шуменския университет Мустафа Мустафов, Десислава Герчева от Арт школата към ОДК и Мари Такворян от СУ „Трайко Симеонов“.

В конкурса на Община Шумен и ШУ участваха 100 снимки от 12 автори, които показват европейската принадлежност на Шумен. Наградите им (ваучери за книги) бяха връчени днес след дискусията „Пръв сред равни – ние в Европейския съюз“ в сградата на ректората. Със срещата между преподаватели, ученици и студенти днес приключиха инициативите от Месеца на българското председателство на Съвета на Европейския съюз в Шумен.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Казусът с КОЦ-Шумен се заплита

Д-р Миглена Петрова бе избрана с тайно гласуване за временен управител на Комплексния онкологичен център в Шумен за срок от 6 месеца до провеждането на конкурс за нов ръководител на лечебното заведение. Това стана по времето на общинската сесия с положителния вот на 19 съветници. Преди това, пак с тайно гласуване, от поста бе освободен досегашният..

публикувано на 30.05.24 в 16:16

Посланикът на Германия гост на Езиковата

Различни аспекти в обучението и културния обмен на добри образователни стратегии. Това беше фокусът на посещението на посланика на Германия Ирене Мария Планк в шуменската Профилирана езикова гимназия днес.  Училището е единственото в региона, което предлага профилирано обучение по чужди езици. Ученици от 8 и 11 клас са сред тези, с..

публикувано на 30.05.24 в 15:52

Гласуват тайно за КОЦ - Шумен

С 23 гласа общинските съветници в Шумен приеха да бъде проведен таен вот по точката за избор на временен управител на Комплексния онкологичен център в Шумен. С явно гласуване бе прието обвяването на конкурс за нов ръководител. Четирима съветници не гласуваха заради конфликт на интереси. Преди това в сесийната зала граждани подкрепиха сегашния..

публикувано на 30.05.24 в 13:23

Шумен с шести зам.-кмет

Шести заместник-кмет ще има община Шумен, стана ясно по време на сесия на Общинския съвет днес, след като общинските съветници приеха новата структура на общинската администрация. Той ще ръководи нова дирекция "Европейски политики, екология и туризъм". Кметът проф. Христо Христов не отговори на въпрос от залата как е името на новия зам.-..

публикувано на 30.05.24 в 11:50

Скандал завърши в болница

Скандал между двама мъже снощи е завършил в спешното отделение на шуменската болница, съобщават от полицията. Малко след 20:30 часа е приет сигнал, че пред хранителен магазин в село Тодор Икономово между двама мъже възникнал скандал, който прераснал в сбиване. По време на побоя, 55-годишен мъж при самоотбрана намушкал със сгъваемо ножче..

публикувано на 30.05.24 в 11:23

Кражба във фитнес зала

Две 16-годишни момчета са хванати вчера за кражба на пари от шкафче в шуменска фитнес зала. Това съобщават от шуменската полиция. Работата по случая започнала след приет около 13:00 часа вчера сигнал от 27-годишен шуменец, че на 20 май неизвестен откраднал 200 лева от шкафчето му.  В хода на проведените бързи оперативни действия извършителите -..

публикувано на 30.05.24 в 11:16

Катастрофа край Струйно

Временно движението по главния път Шумен – Разград в района на село Струйно е само в едната лента поради пътен инцидент. За това информират от Агенция "Пътна инфраструктура" и призовават шофьорите да се движат в района с повишено внимание и със съобразена скорост. Трафикът се регулира от "Пътна полиция".  От шуменската полиция уточниха, че..

публикувано на 30.05.24 в 11:06