Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Д-р Атанасов за свършеното

С 58 000 лева са намалели разходите на Многопрофилната болница за активно лечение в Шумен от началото на 2018 г. спрямо същия период на миналата година. Загубата за първото тримесечие на годината е намаляла спрямо същия период на 2017 г. със 77 000 лева. Това сочи отчетът на лечебното заведение, изпратен от директора д-р Атанас Атанасов до медиите.
Поводът е насроченото за утре общо събрание на акционерите на лечебното заведение. Най-важната точка от дневния ред е смяна в състава на съвета на директорите. По предложение на министъра на здравеопазването ще бъдат освободени председателя Елка Савова и изпълнителния директор д-р Атанас Атанасов. В новия съвет на директорите предстои да влязат Деница Шалева и д-р Димитър Костов, който ще бъде и новият изпълнителен директор на болницата. Д-р Лиляна Куздова запазва досегашното си място на заместник-председател на директорския борд.
В писмото д-р Атанасов припомня, че управлението на дружеството беше поето от настоящото ръководство с 610 000 лева  загуба за 2015 г. Посочва се, че по време на управлението на досегашния съвет на директорите в лечебното заведение са  осъществени редица управленски дейности. Сред тях са оптимизиране организацията на приема на пациентите и на консултативната помощ в МБАЛ и обединяване дейността на областната болница в Шумен и общинската в Нови пазар. Сред планираните мерки и дейности, които не бяха реализирани, е поетапното обновяване на медицинската апаратура, пише още в писмото, изпратено до медиите.
Otchet-D-r Atanasov.docx


ВИЖТЕ ОЩЕ

Готови за преспите

Да се разчиства снегът първо около детските градини, училищата, болницата и пожарната служба, а чак след това да се почиства около административните сгради. Това нареди кметът на Община Шумен Любомир Христов по време на заседание на съвета за намаляване на риска от бедствия. „Трябва да осигурим възможност на родителите да оставят децата си, а след..

публикувано на 26.10.21 в 12:33

Крадец посегна на казан за ракия

Неизвестен извършил кражба на два медни капака и медна лула от помещение за изваряване на ракия в Плиска, съобщават от шуменската полиция. Кражбата, по данни на собственика, е станала за времето от 19 часа на 24 октомври до 03:30 часа на 25 октомври. „Апашът“ разбил катинар на входната врата, проникнал в помещението и извършил кражбата...

публикувано на 26.10.21 в 10:35

Пияна криволичи край районното

56-годишне жена от Нови пазар е установена да шофира след употреба на алкохол, съобщават от шуменската полиция. Проверката около 15:40 часа на 25 октомври била извършена, след като полицейски служители забелязали покрай районното управление в града да преминава водач на лек автомобил, който криволичи и бил със спукана гума. Зад волана на "Ауди А..

публикувано на 26.10.21 в 10:30

13 години за убийство на клошар

51-годишен мъж от Шумен е осъден на 13 години затвор за убийството на свой съгражданин. Това съобщават от апелативната прокуратура. На 11 ноември миналата година 50-годишният тогава мъж отишъл до контейнерите за смет, които обикалял ежедневно. Забелязал, че друг мъж, който също водел скитнически начин на живот, гледал в тях. Подсъдимият се..

публикувано на 26.10.21 в 10:02

Още четири жертви на вируса

167 пациенти със симптоми на коронавирус са настанени за лечение в шуменската болница. Това каза за Радио Шумен д-р Йорданка Маринова от лечебното заведение. В интензивното отделение има трима души. За последното денонощие са приети нови 19 души, а изписаните са 7. Починали са 4 души на възраст между 66 и 84 години.

публикувано на 26.10.21 в 09:54

Безплатни антигенни тестове в Шумен

Осигурени са безплатни антигенни тестове за изследване за COVID-19 за област Шумен, съобщават от Регионалната здравна инспекция. РЗИ - Шумен е сключила договор за предоставяне и извършване на бързи антигенни тестове с 4 лаборатории: „Първа МДЛ“ ООД на адреси: Шумен, ул. „Петър Делян“ № 11 а ; „МДЛ Д-р Ноневи“ ООД с адрес: Шумен,..

публикувано на 26.10.21 в 09:49

Пияни и дрогирани на прицел

Специализирана полицейска операция за контрол на водачи, които управляват моторни превозни средства след употреба на алкохол, наркотични вещества или техни аналози, започва от днес на територията на Областната дирекция на МВР- Шумен. Екипи ще извършват проверки както в градовете, така и в малките населени места. Акцията има за цел да обезпечи..

публикувано на 26.10.21 в 08:28