Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Д-р Атанасов за свършеното

С 58 000 лева са намалели разходите на Многопрофилната болница за активно лечение в Шумен от началото на 2018 г. спрямо същия период на миналата година. Загубата за първото тримесечие на годината е намаляла спрямо същия период на 2017 г. със 77 000 лева. Това сочи отчетът на лечебното заведение, изпратен от директора д-р Атанас Атанасов до медиите.
Поводът е насроченото за утре общо събрание на акционерите на лечебното заведение. Най-важната точка от дневния ред е смяна в състава на съвета на директорите. По предложение на министъра на здравеопазването ще бъдат освободени председателя Елка Савова и изпълнителния директор д-р Атанас Атанасов. В новия съвет на директорите предстои да влязат Деница Шалева и д-р Димитър Костов, който ще бъде и новият изпълнителен директор на болницата. Д-р Лиляна Куздова запазва досегашното си място на заместник-председател на директорския борд.
В писмото д-р Атанасов припомня, че управлението на дружеството беше поето от настоящото ръководство с 610 000 лева  загуба за 2015 г. Посочва се, че по време на управлението на досегашния съвет на директорите в лечебното заведение са  осъществени редица управленски дейности. Сред тях са оптимизиране организацията на приема на пациентите и на консултативната помощ в МБАЛ и обединяване дейността на областната болница в Шумен и общинската в Нови пазар. Сред планираните мерки и дейности, които не бяха реализирани, е поетапното обновяване на медицинската апаратура, пише още в писмото, изпратено до медиите.
Otchet-D-r Atanasov.docx


ВИЖТЕ ОЩЕ

Искри от спирачки запалиха къща

Къща горя в шуменското село Каменяк, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Шумен. Сигнал за произшествието е подаден в 17,33 в дежурната част на РДПБЗН - Шумен. Съобщено е, че горят сухи треви. По пътя огнеборците получили информация, че пламъците са тръгнали към близките къщи, поради силен вятър. Към мястото са насочени още два екипа от Шумен и..

обновено на 06.08.20 в 20:36

Учебни иновации на тавана

С модерен образователен център по природни науки, изследвания и иновации ще разполага шуменското Средно училище „Сава Доброплодни“. Той ще се помещава в част от таванските помещения и ще струва над 275 000 лв.  Общо пет училища в Шуменска област спечелиха проекти по Национална програма „Изграждане на училищна СТЕМ среда”. Абревиатурата идва от английски..

публикувано на 06.08.20 в 16:17

Край на поливането с питейна вода

Забранява се ползването на питейна вода за напояване и промишлени нужди в три села на община Шумен, съобщиха от администрацията. Със заповед на кмета Любомир Христов от днес до 30 септември в Струйно, Лозево и Черенча не се позволява питейната вода да се ползва за напояване, поливане на зелени площи, миене на улици и на моторни превозни средства...

публикувано на 06.08.20 в 16:08

Рампа вместо покрив

8-метрова рампа за инвалидни колички и за хора със затруднено придвижване е изградена пред читалище "Съзнание" в село Хан Крум. Съоръжението ще улесни достъпа до библиотеката и читалнята на хора, които не могат да се изкачват по стълби. Рампата е направена след предписание от Комисията за защита от дискриминация, обясни кметът на селото Галин..

публикувано на 06.08.20 в 13:51

Намерени пари на улицата

Полицията в Шумен търси човека, изгубил малко над 500 лева. Сумата е била открита вчера следобед от 47-годишен мъж на улица „Янко Сакъзов“ в Шумен, в района на „Общинска банка“, уточниха Областната дирекция на МВР. Той веднага подал сигнал до органите на реда, а парите са предадени с протокол на полицейския екип, който пристигнал на място. До..

публикувано на 06.08.20 в 13:14

Три града без вода за денонощие

Планово спиране на водоподаването за Шумен, Търговище, Велики Преслав и селата Белокопитово и Панайот Волов предстои през следващата седмица. Това съобщи за Радио Шумен управителят на ВиК – Шумен Жанета Панайотова. Спирането ще е за максимум 24 часа. "Ще работим по няколко проблемни точки по довеждащия водопровод и едновременно с това ще бъде направена..

публикувано на 06.08.20 в 11:56

Заловиха непълнолетен с дрога и везна

Двама младежи на 22 и на 17 години са задържани за притежаване на наркотици в Шумен, информират от полицията. Вчера на кръстовището на булевард "Симеон Велики" и улица "Алеко Константинов" след личен обиск е открит и иззет плик с около 12 грама марихуана. У непълнолетния е намарена и електронна везна. Двамата са задържани за срок до 24 часа в..

публикувано на 06.08.20 в 11:34