Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Общо събрание на акционерите в МБАЛ

Снимка: Радио Шумен
Извънредно общо събрание на акционерите на „МБАЛ-Шумен” АД ще се проведе от 10 ч. днес. В най-важната точка от  дневния ред се предлага досегашният изпълнителен директор на лечебното заведение д-р Атанас Атанасов да бъде заменен от д-р Димитър Костов, който в момента е директор на Диагностично-консултативния център 1. Д-р Лиляна Куздова ще запази поста си на заместник-председател на съвета на директорите, а Деница Шалева ще замени в борда Елка Савова по предложение на министъра на здравеопазването. Радио Шумен припомня, че съветниците упълномощиха представителя на Община Шумен в общото събрание на дружеството д-р Светлана Маркова да гласува „за” предлаганите промени.


ВИЖТЕ ОЩЕ

На 13-ти без вода

Без вода от тази нощ са жителите на Шумен и Велики Преслав, част от Търговище и селата в двете области, които се захранват от язовир "Тича". Предварително обявения от ВиК - Шумен планов ремонт трябва да завърши за 24 часа и водоподаването да бъде възстановено до 1 ч. на 14 август. Екипи на водоснабдителното дружество работят по довеждащия..

публикувано на 13.08.20 в 09:04

Адреси без ток

Заради ремонтни дейности и днес от 8 ч. до 17 ч. в част от Шумен няма да има ток. Спиранията ще са по улиците "Варници", "Владайско въстание", "Ильо Войвода" и "Хаджи Сава", а от 9 ч. до 17 ч. в районите на шуменските села Белокопитово, Дойранци, Тодор Икономово, Каравелово, Стоян Михайловски и Стан. За времето от 8 ч. до 17 ч. ток няма да има..

публикувано на 13.08.20 в 08:37

23 заразени в Североизтока

12 нови случая на COVID-19 са установени в Силистра за последното денонощие по данни на Единния информационен портал. В Русе новите случаи са 6, в Шумен – 4 и по 1 в Разград и Търговище. 171 общо са новите случаи в страната за изминалите 24 часа. Те са установени при направени 5108 PCR теста. Оздравелите са 325 души, 11 са починали, 63..

публикувано на 13.08.20 в 07:52

Слънчево и дъждовно

Днес сутринта ще има разкъсана ниска и средна облачност, която от север на юг постепенно ще намалява, във вътрешността до слънчево. Около обяд има вероятност за развитие и на купеста облачност и на места по крайбрежието е възможно да превали краткотраен дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от север, следобед вятърът ще се ориентира от изток...

публикувано на 13.08.20 в 07:28

Ново корито за Крива река

Започна първият етап на ремонтно-възстановителните дейности на река ”Крива” в Нови пазар. Заложено е почистване на цялото речно корито от наноси и растителност, саниране на пешеходните мостове, включително и централния до Часовниковата кула. Ще бъде повдигнато нивото на подпорна стена на коритото и направено ново бетоново дъно. Предвидено е..

публикувано на 12.08.20 в 15:28

Камера в помощ на незрящите

Миниатюрна мобилна камера, която се прикрепва към рамките на всички видове очила, ще дава възможност на хора със зрителни увреждания да четат текстове от книги, вестници и компютър. Камерата може да се разчита менюта в ресторанти, знаци, етикети, да разпознават лица и банкноти. Високотехнологичното устройство вече може да се използва в..

публикувано на 12.08.20 в 14:00

Четирима с COVID-19 в Шуменска област

67-годишна жена от село Коньовец, мъж на 43 години от Шумен и мъж и жена от каолиновското село Пристое са новите случаи на COVID-19, отчетени днес в единния информационен регистър. От РЗИ Шумен уточниха, че и четиримата заразени са приети за лечение в болница. Издирени са контактните – общо 15 души, връчени са им предписания за 14-дневна задължителна..

публикувано на 12.08.20 в 12:19