Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Хубава си, моя горо...

Над 220 индивидуални и колективни творби участваха в тазгодишното издание на конкурса за детско творчество „Природата - моето вдъхновение”, организиран от дирекцията на природния парк „Шуменско плато”. Днес най-добрите в петте направления - изобразително изкуство, приложно творчество, поезия, проза и мултимедийни презентации получиха своите награди.

"Любовта и отговорността към природата трябва да се възпитава у всеки човек от най-ранната му възраст“ заяви Дарина Иванова от природен парк "Шуменско плато".

Първите места в раздел „Изобразително изкуство“ в двете възрастови групи  от 1 до 4 клас и от 5 до 7 клас завоюваха Женя Момчилова от ОУ „Д-р Петър Берон“ и Гюляй Айдън от ОУ „П. Волов“ в с. Тодор Икономово. В раздел „Поезия“ първите награди отидоха при Каролина Димитрова от  НУ „Ил. Р.  Блъсков“ в  Шумен и при Дияна Николаева от ОУ „Ю. Гагарин“ в Сливен.  В раздел «Проза» първата награда е за Мартин Байнов, възпитаник на  ЦПЛР- ОДК – Шумен.  В раздел «Приложно творчество»  първа награда отиде при Венелина Тихомирова, възпитаничка, Школата по дърворезба към ЦПЛР- ОДК. Деяна Димова от  ОУ «Д-р П. Берон» в Шумен пък получи първо място в раздел „Мултимедийна презентация“. 

Всички отличени получиха ваучери за книги. Най-красивите и интересни детски творения са подредени в изложба, която може да бъде разгледана в дирекцията на парка.


Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

„Вкъщи с Общински младежки съвет“

Общинският младежки съвет в Шумен стартира онлайн поредица от уебинари, част от инициативата „Вкъщи с Общински младежки съвет“. Предвидени са четири онлайн обучения по теми като неформално образование, развиване на нови умения и медийна грамотност. Първият уебинар стартира на 11 април с гост-лектор Александра Мирчева. Тя ще води обучение на..

публикувано на 09.04.20 в 17:11

Кметът призова за Възкресение у дома

Кметът на Шумен Любомир Христов е провел среща със служители на Българската православна църква в града, на която са били обсъдени общи мерки за запазване на здравето на миряните по време на Цветница и Великден. „Не бива да допускаме струпване на много хора на едно място и в непосредствена близост, което да застраши живота и здравето на гражданите“,..

публикувано на 09.04.20 в 16:33

Стотици върнати от КПП-тата

289 души са били върнати от контролно-пропускателните пунктове на Шумен от началото на тази седмица. Това съобщават от Областната дирекция на МВР в Шумен. Те не са имали основателна причина да влязат в областния център. От полицията уточниха, че обстановката е спокойна, няма колони от чакащи автомобили. Водачите са подготвени за преминаване с..

публикувано на 09.04.20 в 16:20

Започна сеитбата на царевица

2000 дка с царевица ще бъдат засети до Великден в района на Велики Преслав. 1300 дка е царевицата за зърно, останалата е за силаж, обясни председателят на местната кооперация „Напредък” Йордан Спасов. Стопанството е закупило две нови сеялки, с които започна сеитбата. Механизаторите са подготвили общо 5000 дка за пролетни култури, от които 2700..

публикувано на 09.04.20 в 16:02

Подкрепа за незрящи

Трима шуменци със зрителни увреждания ще получат целево финансиране от фонд „Социална закрила“ към Министерството на труда и социалната политика. Парите от фонда ще бъдат преведени на лицензирана фирма, която до една седмица ще предостави помощно-техническите средства – два комплекта за текстообработка и видеоувеличител. „Комплектът за..

публикувано на 09.04.20 в 13:28

Мъж под карантина на воля из квартала

28-годишен мъж от Шумен е установен от полицейски служители, че не спазва наложената му карантина и напуснал дома си. При обход около 14:30 ч. вчера на кръстовището на улиците „Витоша“ и „Средна гора“ в града кварталните полицаи забелязали мъж, за когото знаели, че е  поставен под карантина след завръщане от страна с усложнена епидемиологична..

публикувано на 09.04.20 в 10:57

Велосипедист блъсна полицай на КПП

23-годишен мъж от Шумен е задържан в полицейското управление в града, след като нарушил мерки в условие не извънредно положение, направил опит да осуети полицейска проверка на контролно-пропускателен пункт и блъснал с велосипед полицейски служител. Около 16:30 ч. вчера на ул. “Г.С. Раковски“ в Шумен на контролно-пропускателен пункт в..

публикувано на 09.04.20 в 10:53