Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Награди за изрядни данъкоплатци

40 награди бяха разпределени в жребия за стимулиране на данъкоплатците в община Търговище. Днес в присъствието на нотариус в Община Търговище бе изтеглен жребият за печелившите от тези, които са платили годишния размер на данъците върху превозните средства и недвижимите имоти, както и такса смет.
Инициативата е традиционна за местната администрация и се провежда за десети път. Списъкът с имената на победителите е публикуван в сайта на Община Търговище и на информационното табло в Центъра за административно обслужване. Наградите могат да бъдат получени до 16 юни в стая 20 на първия етаж в сградата на Община Търговище. Гражданите трябва да носят личната си карта и отрязъка от талона за участие.   



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

4,36 милиона за сметище

Договор за финансиране на проект за рекултивация на първата клетка на депото за битови отпадъци край село Пайдушко подписа община Търговище. Целта е да се намали рискът от последващо замърсяване на околната среда заради натрупаните количества отпадъци. Техническата част на проекта предвижда изграждане на система за отвеждане на отпадъчните води..

публикувано на 07.08.24 в 13:43

Дарение за музея

Писана каручка, свидетелство за вече изчезнали занаятчийски умения и познания, е едно от последните дарения на Регионалния исторически музей в Търговище. Неин майстор е Крум Стоилов Максимов, живял в с. Момино, Търговищко. Дарението направиха внуците му Пламен Писарев, Стоил и Красимир Крумови, преценили. На снимката са майсторът Крум..

публикувано на 07.08.24 в 08:30
Община Попово

Опасно кръстовище в Попово

Ведомствена комисия в Попово ще определи мястото, на което да бъде поставена камера на опасно кръстовище в града. Щe бъдe монтиран пътeн знaĸ E-24, oбoзнaчaвaщ ĸoнтpoл c aвтoмaтизиpaни тexничecĸи cpeдcтвa или cиcтeми.  Очаква се комисията да бъде свикана през седмицата. До началото на септември ще бъде положена и шумна маркировка на опасния участък...

публикувано на 05.08.24 в 08:41

Автобус през село Ралица

Междуселищната автобусна линия Търговище - Кошничари от 1 август преминава и през село Ралица в делнични дни. Променя се и часовият график за движение на сутрешния курс – първият автобус ще тръгва по-рано – в 5:50 ч. Промените се налагат, за да си осигури транспорт на жителите на Ралица и в по-ранен часови диапазон. Вечерен транспорт жителите на..

публикувано на 02.08.24 в 09:20

Ремонт на детски площадки

Продължават ремонтите на детски площадки в Търговище, съобщават от местната администрация. В момента се обновява тази в квартал „Запад“ 3, която се намира близо до една от големите търговски вериги за хранителни стоки. Старите ударопоглъщащи настилки на терена се подменят с нови. Монтират се и нови люлки, пързалки, клатушки и други..

публикувано на 01.08.24 в 14:12
Мисионис

Започват разкопките на Мисионис

Започват археологическите разкопки на късноантичната и средновековна крепост Мисионис, съобщиха от Регионалния исторически музей в Търговище. Ще бъдат изследвани източната част на крепостната стена, късноантични сгради и улици от периода от края на V в. и началото на VII в., както и средновековен пласт от периода XIII-XIV в. В ръководния..

публикувано на 01.08.24 в 14:00

Трети прием на проектни предложения

Започва третият прием по фонда за подкрепа на местни инициативи в община Търговище, съобщават от местната администрация. Срокът за кандидатстване е до 30 август. По фонда се финансират проекти до 3000 лв., които са свързани с подобряване на градската среда. Те трябва да са предложени и изпълнени от гражданите. Сред допустимите..

публикувано на 01.08.24 в 10:20