Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Концерт-спектакъл на Георги Христов

georgi_hristov
Снимка: БГНЕС
Биографичен концерт-спектакъл „Моят път…” ще представи Георги Христов в Шумен на 18 юни. Концертът ще бъде от 20:00 ч. в ДКТ "В. Друмев". Популярният певец ще разкрие интересни случки и преживявания около създаването на най-големите си хитове през годините.
Георги Христов излиза на сцената заедно със своя бенд, пищно осветление и ефекти, танци, за да превърне концерта във феерия от емоции. Турнето „Моят път…” е голямото емоционално завръщане на певеца на голямата сцена. Любимецът на поколения българи избра Шумен за една от първите срещи с публиката в този формат, който ще бъде представен в десетки български градове.
Билети се продават на касите на театъра, на Младежкия дом и в мрежата на eventim.bg




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

„Пожар“ на русенската сцена

Спектакъл - провокация представя трупата на Държавната опера в Русе. На 7 юни от 19:00 часа е премиерата на балетната постановка „Пожар“, чието заглавие съвсем умишлено насочва към онзи пожар от лятото на 2020 г., когато беше изпепелен покрива на операта. В края на миналата година режисьорът Пламен Бейков пише десетина кратки есета, които..

публикувано на 06.06.24 в 08:25

Клавирно чудо свири Бетовен

Шуменската публика тази вечер ще има изключителната възможност да слуша и гледа едно от чудесата на българската музикална сцена – пианиста Ивайло Василев. Той е само на 16 години и вече е носител на над 30 награди от международни конкурси в България, Русия, Сингапур, Финландия, Казахстан, Гърция, Испания, Италия, Германия, Франция, Чехия,..

публикувано на 06.06.24 в 08:08

Големият театър в малкия град

Театралните празници „Дни на големия театър в малкия град“ ще се проведат за 26-ти път в Търговище. От днес (5 юни) до 3 юли на сцената на Драматичния театър ще излязат любими български актьори и изпълнители. Театралния форум ще открие Камен Донев, който днес ще представи моноспектакъла "Лекция № 2 - “Възгледите на един учител за всеобщата..

публикувано на 05.06.24 в 09:01

Покана за концерт

Шумен посреща лятото с концерт на Смесен хор „Родни звуци“ с диригент проф. д-р Николай Андриянов, Ваня Джамбазова на пиано и студенти от Шуменския университет.  От 18.00 часа в концертната зала на читалище „Добри Войников“ в Шумен ще звучат произведения от западно-европейската духовна класика, песни от различни забавни жанрове и български маршове...

публикувано на 05.06.24 в 08:46

За изкуствата в библиотеката

С научен форум днес и утре Регионалната библиотека „Петър Стъпов“ в Търговище ще отбележи 160-тата годишнина от библиотечното дело и 65-тата годишнина от нейното създаване. Специалистите в културната институция са подготвили кръгла маса на тема „Изкуствата в библиотеката - средство за ефективна колаборация в дигиталната ера“. Само преди..

публикувано на 03.06.24 в 08:35

За пътя и безпътицата в „Пойни птици“

Война, мир, насилие и безпътица са темите, които роденият в Шумен поет Владислав Христов извежда на преден план в новата си книга „Пойни птици“. Това е седмата поред поетична книга на Владислав Христов, затвърждаваща името му като eдно от най-значимите в съвременната българска лирика.  Текстовете в книгата засягат широк кръг от проблеми, свързани със..

публикувано на 31.05.24 в 08:47
Михаил Вешим

Среща с автограф

Писателят Михаил Вешим ще гостува в Шумен на 30 май, четвъртък, от 18.00 часа в зала „Сава Доброплодни“ на НЧ „Добри Войников-1856“. Той ще представи най-новата си книга „Стари хипари и нови разкази“. В сборника са включени някои от познатите морски разкази на автора и осем нови истории, пропити със звън на китари, среднощни къпания и носталгия...

публикувано на 28.05.24 в 09:06