Възрастните - в центъра на вниманието на МТСП

Акцент в политиката на социалното министерство през 2018 г. ще бъдат възрастните хора, тъй като България е най-бързо застаряващата страна не само в ЕС, тя е на второ място в света. Министерствата на труда и социалната политика и на регионалното развитие започнаха програми, насочени към подпомагане на възрастните хора. Ще бъдат осигурени 68 млн. лв. за лични асистенти, домашни помощници и социални асистенти, които ще се грижат за възрастните в домашни условия. Това каза зам.-министърът на труда и социалната политика д-р Султанка Петрова в Шумен по време на работна дискусия по демографската политика на България.

Днес тя ще участва в среща-дискусия за демографските и социалните проблеми в Шуменска област, която ще се проведе от 10.00 ч. в зала 2 на Областната администрация в Шумен. Проявата е част от поредица срещи, които провежда в страната Министерството на труда и социалната политика. Целта е да се обсъдят най-подходящите форми на взаимодействие и партньорство в социалната сфера, да се чуят проблемите на място, както и да бъдат коментирани конкретни идеи за повишаване на жизненото равнище на населението, мерки за насърчаване на социалното предприемачество и предизвикателствата пред демографската криза.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Четирима с опасност за живота

    Катастрофа на бул."Ришки проход" в Шумен, близо до кръстовище с улица "Тракийска", изпрати четирима в болница. Сигналът е подаден в 16:30 часа тази вечер. Към мястото на инцидента са насочени екипи на полиция, пожарна и спешна помощ.   Установено било, че водач на товарен автомобил Ситроен с шуменска регистрация, който се е движил в посока..

публикувано на 09.12.19 в 19:11

Посади надежда

Благотворителна кампания за закупуване на живи елхички стартира днес Министерството на земеделието, храните и горите. Кампанията ще премине под наслов „Посади надежда”. Стартът ще бъде даден в 9 ч. в зала „Голям колегиум“ на министерството. По пет лева от продажбата на всяка елхичка, предоставена от държавните горски предприятия, ще бъдат дарени..

публикувано на 09.12.19 в 08:57

Изплащат коледните добавки

Изплащането на коледните добавки към пенсиите започва днес, съобщиха от Националния осигурителен   институт. По 40 лв. ще получат всички пенсионери, на които пенсиите, или сборът им с добавките и компенсациите към тях за месец декември, е до 363 лв. Изплащането на пенсиите чрез пощенски станции започва днес и ще приключи на 20-ти декември..

публикувано на 09.12.19 в 07:29
Изгрев над Източните Родопи, с. Комунига

Топло за сезона в понеделник

Един градус под нулата е температурата на въздуха в Шумен. Има мъгла с видимост до 800 м. Намалена е видимостта и в Русе, Силистра и Добрич. Сутринта видимостта ще бъде намалена на отделни места. По-късно тя ще се подобри и през деня ще преобладава слънчево време. По поречието на Дунав временно ще се появи висока облачност. Вятърът ще е слаб от..

публикувано на 09.12.19 в 06:39
източник НИМХ

Времето през новата седмица

В понеделник ще е слънчево, но с временни увеличения на облачността. В сутрешните часове по поречието на Дунав, по крайбрежието и в ниските места ще има условия за образуване на мъгла. Вятърът ще е слаб до умерен от юг-югозапад. Минимални температури между минус 2 и плюс 3 градуса, на места по крайбрежието до 5-6, преобладаващи максимални от 9..

публикувано на 08.12.19 в 13:21

Отверен е пътят за Бургас

Движението по пътя към и от Бургас е възстановено, съобщиха от ОД на МВР. Няма образувани колони, тъй като екипи на Пътната полиция са отклонявали автомобилите през  село Ивански и други села. Припомням, че преди обед пътят беше временно  затворен, заради преместване на преобърнал се извън пътното платно тежкотоварен автомобил.

публикувано на 08.12.19 в 12:54

Пътят за Бургас е временно затворен

Пътят от и към Бургас, в района на шуменското село Веселиново е временно затворен, съобщават от ОД на МВР Шумен. Причината е преместване на преобърнал се извън пътното платно тежкотоварен автомобил. Камионът е на около 2 километра преди Веселиново, на завоя в посока към Бургас. От полицията допълват, че няма обходен маршрут и молят водачите,..

публикувано на 08.12.19 в 10:12