Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Градушка колкото орех удари В. Преслав

Силна градушка падна снощи във Велики Преслав. Ледени топчета с размери на орех нанесоха поражения на лозя, овошки и зеленчукови градини. Има начупени покриви и увредени автомобили. Градушката започна да вали малко след 21 часа, като в началото беше най-едра и не беше придружена от дъжд, съобщават жители на града. Валежът продължи около 20 минути, имаше и прекъсване на електрозахранването. Тази сутрин ледът все още стои на отделни места във Велики Преслав. Днес ще стане ясно какви са щетите от бедствието.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Отново местим часовника

На 31 март, неделя, преминаваме към лятното часово време. Преместваме часовниците е с един час напред. В 3:00 ч. през нощта стрелките трябва да покажат 4 часа. Към астрономическото време ще се върнем на  27 октомври.

публикувано на 29.03.24 в 11:04

Оръжие срещу медик

78-годишен мъж от Шумен отправил закана за убийство към медик в Спешното приемно отделение на шуменската болница, извадил срещу него и газов пистолет.  Случката е от вчерашния ден сутринта, когато  мъжът потърсил помощ в МБАЛ- Шумен. Той имал травма на пръст на ръката. Трябвало да му бъде направена рентгенова снимка. След това му казали, че трябва да..

публикувано на 29.03.24 в 10:58
Снимката е илюстративна

Удар на пешеходна пътека

88-годишен мъж от Разград пострада, след като беше блъснат от лек автомобил на пешеходна пътека. Инцидентът станал около 20 часа в четвъртък на улица „Дунав“, съобщават от полицията.  „Мазда“, шофирана от 47-годишен разградчанин, блъснала възрастния мъж, който преминавал на пешеходна пътека. Пострадалият е откаран в МБАЛ-Разград и е настанен в..

публикувано на 29.03.24 в 10:09

Ограбиха пчелар

Неизвестни посегнаха на пчелин край Разград, в който нямало постоянно присъствие . 76-годишният собственик се ожалил в Районното управление в Разград, че не е ходил в имота, в местността Кованлъка, от месец и в четвъртък го заварил разбит. Липсвала центрофуга за вадене на мед, отмъкнати били магазини за кошери, както и 20 корпуса с хранилки и капаци..

публикувано на 29.03.24 в 10:04

В НОИ записват за санаториум

Започва изпълнението на програмата за профилактика и рехабилитация на Националния осигурителен институт за 2024 година.  Право на парична помощ за профилактика и рехабилитация имат хора с платени осигуровки, за общо заболяване, майчинство, трудова злополука и професионална болест. За тях трябва да са внесени осигурителните вноски за шест..

публикувано на 29.03.24 в 09:53

Водата идва

Водопроводната система на Шумен вече се пълни. Това каза за Радио Шумен управителят на ВиК Иван Пушкаров.  Очаква се до 2 часа в голяма част от града да има вода, макар и с ниско налягане.  Отстраняването на голямата авария по водопровода е приключило около 2.30 часа тази сутрин.  Около 30 души са работили на терен, за да направят диги, а после и..

публикувано на 29.03.24 в 07:38
Снимката е илюстративна

Планово без ток

Неотложни ремонти на съоръженията за доставка на електроенергия ще са причина за спиране на тока и днес, на 25 март, в населени места от Североизточна България, съобщават от електроразпределителното дружество. В Търговищка област От  09:30 ч. до 17:00 ч.,  ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: част от с. Чеканци (ТП-1), общ...

публикувано на 29.03.24 в 05:40