Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Блъснаха неправилно пресичаща

Снимка: Радио Шумен

64-годишна жена от Шумен е пострадала след пътен инцидент. Произшествието възникнало около 09:40 часа вчера на пл.“Оборище“ в града. Водач на лек автомобил "Форд" с шуменска регистрация при ляв завой от ул.“Тодор Икономов“ в посока към бул.“Симеон Велики“ блъснал пресичащата на необозначено място жена. Пострадалата е откарана за преглед в МБАЛ - Шумен. Установена е фрактура на дясната китка на ръката й и е без опасност за живота.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Постоянен арест за убийството

За постоянно в ареста остава 31-годишният Айдън Хали, който уби приятелката си в апартамента, в който живее. Днес той бе изправен пред съда и след произнасяне на заключението каза, че няма да обжалва.  Срещу него е повдигнато обвинение за убийство по особено жесток и мъчителен начин за жертвата. Събраните доказателства, според съда, са достатъчни, за..

публикувано на 11.09.24 в 11:59

Старт на имунизационната кампания

Започва имунизационната кампания срещу Covid-19 за есенно-зимния сезон на 2024-2025 година. Близо 85 хиляди ваксини срещу новия вариант на Covid-19 бяха доставени в страната в началото на месеца.  Като приоритетни групи за имунизация бяха определени хората над 60 години и с хронични заболявания, бременните жени, медицински персонал, както и..

публикувано на 11.09.24 в 11:40

Удар срещу иманяр

Множество предмети с вид на културно-исторически ценности са намерени и иззети от жилище, обитавано от 75-годишен жител в село Стан. Това съобщават от шуменската полиция. Проверката била извършена след получена оперативна информация, че мъжът притежава незаконни археологически артефакти. Малко преди 14:30 часа вчера, криминалисти от полицейското..

публикувано на 11.09.24 в 10:50

Инвестиция за 140 милиона

"Днес не е ден за политика", каза президентът на Република България Румен Радев и отказа да отговаря на журналистически въпроси.  Той е в Шумен за участие в официалното стартиране на проект за разширяване на производствената база на компанията „Алкомет“ - най-големият производител у нас на алуминиеви валцови и пресови продукти. Инвестицията е..

публикувано на 10.09.24 в 15:32

На Марашките бани - догодина

Хората от шуменското село Мараш днес се събраха около стария басейн, където отново потече минералната вода. Кметът на Шумен проф. Христо Христов и заместничката му Даниела Русева са амбицирани догодина да бъдат възстановени общественият басейн и съблекалните.  Намеренията са басейнът и съблекалните да бъдат реновирани със средства от общинския бюджет и..

публикувано на 10.09.24 в 12:59

Жертвата на ул. "Цар Освободител" - удушена

Доживотен затвор без право на замяна грози убиеца на 28-годишната жена в Шумен. Това заяви на брифинг окръжният прокурор Орлин Куздов.  Престъплението беше извършено в неделя в дома на убиеца на ул. „Цар Освободител“, а днес бяха изнесени повече данни за престъплението. Според съдебната експертиза, убийството е извършено около 16:00 часа по особено..

публикувано на 10.09.24 в 12:04

Влекач се обърна на пътя

Влекач "Мерцедес" с турски табели катастрофира снощи по пътя за село Веселиново. Това съобщават от шуменската полиция. Сигналът за пътнотранспортното произшествие е приет около 22:00 часа. Съобщено било, че се е преобърнал тежкотоварен автомобил. На място са насочени екипи.  Установено било, че 33-годишен водач на влекач „Мерцедес“ с турски табели..

публикувано на 10.09.24 в 11:28