Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отново на протест срещу тировете

Пореден протест срещу преминаването на тирове по улиците на Силистра ще се проведе на 25 май от 18:00 часа. Този път недоволните ще блокират основния път, който води към Гранично контролно-пропускателния пункт за влизане в Румъния. През него преминават всички камиони, за да стигнат до българо-румънската граница. Това ще е четвъртият протест на силистренци през последните три години, уточняват от БСП - Силистра. За пореден път хората ще настояват да се спре движението на тежките камиони по улиците на града, както и да започне строителството на трети мост над Дунав между Силистра и Кълъраш, който може да реши проблема. В момента трафикът е огромен, хората, които живеят в кварталите, прекосявани от тировете, живеят в риск за живота и здравето си, твърдят недоволните. Липсват и химически тоалетни.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Арестуваха насилник на жена

41-годишен мъж бил задържан в полицейския арест след сигнал от 50-годишна жена, с която живее на семейни начала. Тя го обвинила, че й нанесъл психически и физически тормоз.  Сигналът в РУ- Шумен бил приет снощи. Към ул. “Черешово топче“ в града е насочен полицейски екип. Мъжът бил установен и задържан. Образувано е досъдебно производство.

публикувано на 03.10.24 в 09:49

Къща горя в Риш

Къща горя снощи в смядовското село Риш, съобщават от шуменската полиция. Съобщението е прието около 21:00 часа на 2 октомври. Към адреса е насочен екип на участъка на пожарната в Смядово. Огнеборците заварили да гори покрив на имота. На помощ в гасенето пристигнал и противопожарен екип от Шумен.  Пожарът, който тръгнал след късо съединение, е..

публикувано на 03.10.24 в 09:38

Полицията - по селата

Мобилни екипи на Областната дирекция на МВР- Шумен ще проведат срещи с жителите на отдалечени и малки населени места на територията на област Шумен през октомври. На 3 октомври  екипите ще посетят селата Изгрев и Осеновец. Срещите ще се проведат в кметствата. Началният час в село Изгрев е в 10:00 часа, а в село Осеновец в 11:00 часа. На 10..

публикувано на 03.10.24 в 09:27

Реставрират срутената къща

Собствениците на къщата на художника Стефан Петров на ул. „Цар Освободител“ в Шумен, която се руши от години, трябва да извършат необходимите реставрационни и консервационни дейности, разпореди със заповед кметът на община Шумен проф. Христо Христов, информира БТА.  Ако собствениците не изпълнят указанията за аварийно временно укрепване, това ще бъде..

публикувано на 03.10.24 в 08:39

Живей активно

Съботният ден е предизвикателство за тези, които обичат да се движат, а и за други, които искат да се включат в активното движение и да подобрят жизнената си кондиция. 5 октомври е Световен ден на ходенето и Шумен ще се включи с инициативи, които организира общината.  На две места – около ВиК и в началото на парка „Кьошковете“, е стартът на спортното..

публикувано на 02.10.24 в 14:42

Пожар на покрива

Покривът на къща в село Стан горя вчера. Това съобщават от шуменската полиция. Сигналът е получен в 19:25 часа на 1 октомври в дежурната част на пожарната в Нови пазар. Към мястото на произшествието е насочен противопожарен екип. След пристигане станало ясно, че собственикът на имота овладял разпространението на пожара.  Пламъците тръгнали след..

публикувано на 02.10.24 в 09:40

Мъж гледа коноп в двора

36-годишен мъж от Шумен е задържан в полицейския арест за притежание и отглеждане на растения от вида на конопа. Това съобщават от шуменската полиция. Около 18:30 часа вчера криминалисти от РУ- Шумен извършили проверка по сигнал, че мъж държи наркотични вещества. В имот на ул. “Петър Парчевич“ в града, обитаван от 36-годишен местен жител, намерили и..

публикувано на 02.10.24 в 09:35