Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

МБАЛ-Шумен подписа договор със здравната каса

Снимка: Радио Шумен

Подписан е договорът между Многопрофилната болница в Шумен и Районната здравна каса. От Касата са привели на лечебното заведение дължимите средства за април. Разплатени са и заплатите на работещите за миналия месец. Това съобщи за Радио Шумен д-р Димитър Костов, който бе избран за директор на болницата по време на Общото събрание на акционерите на 4 май и предстои вписването му в Търговиския регистър.

"Като параметри на договора се запазват тези клинични пътеки, които са били миналата година. В бъдеще ще се опитаме да развием нови дейности там. Мисля, че шуменските граждани ще бъдат обслужвани качествено в болницата. В Закона за бюджета на Националната здравноосигурителна каса се разрешава допълнително разширяване на дейността за дейности, които в момента ги няма в областта", посочи д-р Димитър Костов.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Част от Шумен отново без вода

Част от Шумен осъмна без вода тази сутрин, сигнализираха слушатели на Радио Шумен. С нарушено водоподаване са районите на Пети полк и квартал "Херсон". Към момента няма официална информация от ВиК – Шумен за причините.

публикувано на 15.08.20 в 07:49
Плаж във Варна

Слънчева събота

Между 18 и 22 градуса бяха температурите тази сутрин в региона. Атмосферното налягане е 989 хектопаскала, а относителната влажност на въздуха 87%. Днес времето ще е предимно слънчево с временни увеличения на облачността. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток, който следобед по крайбрежието ще се ориентира от изток-югоизток. Максималните..

публикувано на 15.08.20 в 07:23

Без вода в пет села

До 24 ч. на 15 август без вода ще останат жителите на селата Габрица, Страхилица и Дренци в община Венец и в селата Близнаци и Сливак в община Хитрино. Причина за нарушеното водоподаване е внезапно възникнала авария на помпен агрегат в дълбок тръбен кладенец ДС „Габрица”, съобщават от ВиК-Шумен. Екипи на водното дружество работят за..

публикувано на 14.08.20 в 18:13

Мъртва риба в Камчия

Сигнал за мъртва риба в р. Камчия провериха днес експерти от екоинспекцията в Шумен, от Басейновата дирекция „Черноморски район“ (БДЧР) и Регионалната лаборатория към Изпълнителната агенция по околна среда. Сигналът е бил подаден чрез тел. 112 от кмета на шуменското село Ивански. За анализ са взети две проби от водите на реката. Установено е,..

публикувано на 14.08.20 в 16:43

Ремонтират железен път

Предстои ремонт на железния път в междугарието Хитрино - Плиска. Това става ясно от уведомление, изпратено от жп секцията в Шумен до кмета на Хитрино Нуридин Исмаил. Участъкът се намира по главната жп линия Русе - Каспичан. Механично подновяване на пътя е правено през 1981 година, а последният ремонт е извършен през 2013 г. Този участък е с..

публикувано на 14.08.20 в 15:35

Вдигат паднали от бурята дървета

Отстранено е дърво, паднало върху заслон „Алеко“, съобщиха от дирекцията на Природния парк „Шуменско плато“. Заслонът е едно от най-посещаваните места и се намира близо до вила „Пазачница“. Върхът на дървото се е отчупил след силния вятър преди дни, установиха експертите на Парка. Служители на Държавното горско стопанство в Шумен премахнаха..

публикувано на 14.08.20 в 14:15

Дивдядово пак без вода

Шуменският квартал "Дивдядово" отново е без вода. За това сигнализираха слушатели на Радио Шумен. Дежурният от ВИК в града обясни, че е аварирал тръбопроводът на улица „Трети март“ в квартала. Очаква се   отстраняването на проблема да завърши  около 16 ч. Аварията става само няколко часа, след като беше възстановено водоподаването тази..

публикувано на 14.08.20 в 13:53