МБАЛ-Шумен подписа договор със здравната каса

Снимка: Радио Шумен

Подписан е договорът между Многопрофилната болница в Шумен и Районната здравна каса. От Касата са привели на лечебното заведение дължимите средства за април. Разплатени са и заплатите на работещите за миналия месец. Това съобщи за Радио Шумен д-р Димитър Костов, който бе избран за директор на болницата по време на Общото събрание на акционерите на 4 май и предстои вписването му в Търговиския регистър.

"Като параметри на договора се запазват тези клинични пътеки, които са били миналата година. В бъдеще ще се опитаме да развием нови дейности там. Мисля, че шуменските граждани ще бъдат обслужвани качествено в болницата. В Закона за бюджета на Националната здравноосигурителна каса се разрешава допълнително разширяване на дейността за дейности, които в момента ги няма в областта", посочи д-р Димитър Костов.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Неуспешна маневра на тир

Вече е изтеглен турският камион, който затвори пътя към село Лозево на 7-ми километър край Шумен. Движението в района е нормализирано, съобщават от полицията. Радио Шумен припомня, че тежкотоварен автомобил с турска регистрация закъса при маневра по пътя към шуменското село Лозево, при вливане от 7-ми километър. Движението по този път бе ограничено...

обновено на 18.01.20 в 17:57

Шумен осъмна с вода

Водоснабдяването в Шумен вече е възстановено. Градът и още три села (Белокопитово, Дибич и Панайот Волов) останаха без вода два дни заради аварии по довеждащия водопровод. Авариите по довеждащия водопровод от яз. "Тича" бяха отстранени още снощи . По предварителна информация пълненето на системата трябваше да започне в десет часа днес, но..

обновено на 18.01.20 в 10:24

Авариите са отстранени

Авариите по довеждащия водопровод от яз. "Тича" към 17 ч. са отстранени, съобщи говорителят на ВиК- Шумен Камен Андонов. В момента се извършват довършителни дейности по затваряне на капаци, отоци и засипване на изкопи. Пълненето на водопроводната система ще започне утре - 18.01.2020 г. /събота/ от 10 ч.  По-рано в ефира на Радио Шумен..

публикувано на 17.01.20 в 17:16

Удариха наркогрупа пред "Арена Шумен"

20-годишен мъж от Шумен е задържан по време на сделка с наркотични вещества. Около 14:30 ч. вчера на паркинг пред „Арена Шумен“ полицейски служители забелязали криминално проявен местен жител. Белезниците щракнали, когато младият мъж предавал 12 пликчета с чай за пушене на други двама мъже на 24 и 22 години от Разград. Веществото е иззето и ще..

публикувано на 17.01.20 в 14:48

Радио Шумен с престижна номинация

Предаването на Радио Шумен „Истории за историята“ е сред номинираните в годишните награди „Сирак Скитник“ на Българското национално радио за 2019-та. То се състезава в категорията „Радиопредаване/радио проект/мултимедиен проект, музикален проект на БНР. Отличието е   колективно за професионализъм и оригинални идеи през изминалата година...

публикувано на 17.01.20 в 14:42

Пернишка ракия за вода

„Заменям ракия за питейна вода“, каза в ефира на "По първи петли“ Драган Драганов от Перник. Предаването, което всеки петък се излъчва от студиото на Радио Шумен и звучи в цялата страна, тази сутрин провокира аудиторията с въпрос "Какво добро може да се прави всеки ден?". Г-н Драганов предлага хубава домашна ракия срещу вода в съотношение 1 към 3,..

публикувано на 17.01.20 в 12:23

Цистерна в училище

Девет училища в Шумен са снабдени с допълнителни количества вода за битови и санитарно-хигиенни нужди днес. Община Шумен и "Водоснабдяване и канализация – Шумен" организираха доставянето на водата с цистерна. Служители от отдел „Образование, наука и развитие“ обхождат училищата и детските градини от вчера, а зареждането започна рано..

публикувано на 17.01.20 в 11:48