Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Верижна катастрофа по пътя Русе - Бяла

Пътнически автобус и два леки автомобила са катастрофирали на пътя Русе - Бяла. Автомобил с марка „Тойота“ спрял, за да изчака, тъй като в участъка има временна организация на движението заради ремонт. След колата спира джип с марка „Мицубиши“ и в тях се ударил автобус.
Към момента няма данни за пострадали. Автобусът се е движел по линията Силистра - София и е него е имало 16 пътници. Най-вероятно фирмата-превозвач ще ги превози с друго превозно средство. Движението в района се осъществява в едната пътна лента. Трафикът се регулира от Пътна полиция. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Община Русе

Обжалват наредба на МС

Жалба срещу наредбата на Министерския съвет за изчисляването на такса смет подадоха кметът на община Русе Пенчо Милков и председателят на Общинския съвет  Христо Белоев във Върховния административен съд. С документа правителството определя реда на национално равнище за изчисляване размера на таксата. Според кмета Пенчо Милков обаче, приетият..

публикувано на 03.09.24 в 12:09

Ремонтът усилено продължава

83 нови стоманобетонни панела вече са монтирани на Дунав мост при Русе, съобщават от областната администрация. До следващата седмица се предвижда всички панели в 200-метровия участък да бъдат подменени.  Ремонтните дейности продължават съобразно заложения график. Строителните екипи работят по монтирането на болтови дюбели, армировка и кофраж за..

публикувано на 03.09.24 в 09:59

Косят зелени площи

Продължава косенето на тревни площи в Русе. Екипите на общинските предприятия ще косят в района на ул. „ТЕЦ – Изток“, комплекси „Китка“, „Композитори“, „Войводи“, „Царе“, „Столици“ в кв. „Здравец – Изток“, бул. „Христо Ботев“, бул. „Васил Левски“, комплекс „Стотици“ в кв. „Чародейка – Юг“, комплекс „400“ в кв. „Чародейка – Север“, комплекси „100“ и..

публикувано на 03.09.24 в 09:02

80 колоездачи в "Дунав ултра"

Русе отново става част от най-дългия в България туристически веломаршрут „Дунав ултра“. 80 колоездачи от 5 държави пристигат в града между 9:00 и 14:00 часа днес. Определеният пункт, където ще бъдат посрещнати, е около кръглия фонтан срещу Съдебната палата. Приключението, което е дълго 740 км, започва от с. Куделин (общ. Брегово) и свършва в..

публикувано на 03.09.24 в 08:53

Реки и язовири под контрол

Започват проверки на всички изкуствени и естествени водоеми на територията на област Русе, съобщават от администрацията. По-рано през деня областният управител Драгомир Драганов издаде заповед, с която сформира междуведомствена комисия, която до края на седмицата трябва да даде заключение за състоянието на язовирите, речните корита, деретата и..

публикувано на 02.09.24 в 14:20

Дарение за архива

Ново ценно дарение получи Държавният архив в Русе, съобщиха от институцията. Материали на Тодор Бонев, оперен певец, един от основателите на Русенската опера, посветил посветил живота си на нея е предоставила дъщеря му Гергана Бонева.  Програми от негови турнета в Китай, Франция и Германия, негови писма, събрани статии във вестници и други..

публикувано на 02.09.24 в 08:54

Режат опасно дърво

Опасно дърво премахват пред Доходното здание в Русе, съобщиха от администрацията.  Липата, част от която е паднала през изминалата нощ, ще бъде напълно изрязана. Дейностите се осъществяват от ОП „Паркстрой“.  Според ландшафтните архитекти на общинското дружество, дървото е с прогнили корени и опасно наклонени стволове. На мястото след прочистване..

публикувано на 30.08.24 в 14:10