Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Министър Нанков възхитен от "Арена Шумен"

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков изрази задоволство от строителството на спортната зала „Арена Шумен“. Той заяви, че в рамките на около 30 дни довършителните дейности по залата ще приключат.

По-късно министър Николай Нанков ще направи оглед на жп надлеза по линията Варна - София, по пътя за Бургас. той обеща, че ще бъде изготвен проект за ремонт на съоръжението, който предвижда то да бъде укрепено и разширено.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Първа копка на ученическия стадион

Символична първа копка на реновирането на ученическия стадион "Цоньо Василев" ще направят днес кметът на община Шумен Христо Христов и изпълнителният директор на Българския футболен съюз Борислав Попов.  Радио Шумен припомня, че в средата на август беше подписан договор за обновяване и модернизиране на спортното съоръжение, което се предоставя..

публикувано на 02.09.24 в 09:07

Полицейски началници на срещи

Началниците на полицейските управления в Шуменска област ще проведат срещи с жителите на малките и отдалечени населени места през септември.  Началникът на РУ- Шумен гл. инсп. Илиян Николов ще се срещне с жителите на село Близнаци на 25 септември в 11:00 часа в сградата на кметството.  На 18 септември в 11:00 часа началникът на РУ- Велики..

публикувано на 02.09.24 в 08:50

Солна стая в Каспичан

Солна стая откриват днес от 13:00 часа в град Каспичан, съобщават от общинската администрация. Тя се намира на втория етаж в сградата на поликлиниката.  Според специалистите, халотерапията подпомага лечението и превенцията на дихателни проблеми като астма, бронхит, алергии и хроничен бронхит. Подсилва имунната система и подобрява състоянието на..

публикувано на 02.09.24 в 08:47

Седмична прогноза за времето

През периода 2-8 септември облачността ще е променлива, най-често сутрин намаляваща до слънчево време, а през втората половина от деня с развитие на купеста и купесто-дъждовна облачност.  На места ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Вятърът ще е слаб до умерен със северна компонента.  Минималните температури най-често ще са 15°-20°,..

публикувано на 01.09.24 в 16:37

Смени в ДПС в Шумен и Търговище

Турхан Каракаш е избран за временно изпълняващ длъжността председател на Областния съвет на ДПС в Шумен. Той заема мястото на Недрет Халил. За промяната, направена на 27 август с решение на Централното оперативно бюро на ДПС, потвърди пред Радио Шумен самият Каракаш.  "Аз ще остана на поста  до провеждането на извънредна областна конференция, като е..

публикувано на 01.09.24 в 15:41

Номинации за изборите

Боян Чуков е номинацията на Общинската конференция на БСП- Шумен за водач на листата за народни представители на партията за предстоящите избори за Народно събрание. Решението е взето на провелата се вчера общинска конференция на партията, съобщиха от регионалната структура.  Боян Чуков събра най-много номинации след проведените събрания на..

публикувано на 01.09.24 в 15:03

БСП - Шумен с нов лидер

Павел Караиванов е новият председател  на Българската социалистическа партия (БСП) в Шумен. Изборът е станал на проведената на 31 август общинска конференция, съобщиха от регионалната структура на партията. С дългогодишен опит в политиката и обществените дейности, Караиванов поема ръководството на местната организация с амбицията да укрепи позициите..

публикувано на 01.09.24 в 13:42