Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Набират средства за нов спортен комплекс

Снимка: gotargo.com

Дарителска кампания за изграждането на нов спортен комплекс за деца и семейства започна в Търговище. Инициатор е спортният клуб "Киарра", който предлага групови занимания на деца и възрастни.

В момента "Киарра" използва зала в Дома на науката и техниката. В същата сграда на приземния етаж клубът има намерение да изгради новия си комплекс в помещение, което e близо 200 квадрата и може да приеме групови тренировки.

За ремонта ще са нужни над 10 000 лева.


ВИЖТЕ ОЩЕ
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Продавачка в супер с COVID-19

Продавачка в хранителен магазин в Търговище е дала положителна проба за коронавирус. 48-годишната жена е приета в събота в Инфекциозното отделение на МБАЛ - Търговище със съмнения за дясностранна пневмония, съобщи за БТА областният управител и председател на Щаба за борба с разпространението на COVID-19 Митко Стайков. Жената е почувствала..

публикувано на 14.07.20 в 13:53

Деца и кмет в екоакция

Акция за почистване в парка „Борово око“ се проведе днес в Търговище. Инициативата е на децата от частна образователна школа и се реализира с подкрепата на Общината и Общинското предприятие БКС. В почистването се включиха 30 деца на възраст от 7 до 8 години. Към тях се присъединиха кметът д-р Дарин Димитров и директорът на БКС инж. Недялко..

публикувано на 14.07.20 в 12:57

61 с COVID-19 в Търговище

61 души са регистрирани с COVID-19 в Търговищка област в настоящия момент, съобщават от РЗИ в областния център. Под наблюдение в момента са общо 500 души. 299 от тях се наблюдават от общопрактикуващите лекари, останалите – от здравната инспекция. Броят на карантинираните е най-голям в Търговище – 214. Най-малко са в община..

публикувано на 14.07.20 в 10:39

Награди за съвестни данъкоплатци

40 награди бяха разпределени в днешния жребий за стимулиране на данъкоплатците в Търговище, съобщават от местната администрация. Предметните награди за домакинството се раздават от общинското ръководство (след жребий) на хората, платили целия годишен размер на данъците върху превозните средства и недвижимите имоти, както и такса смет. Наградите..

публикувано на 09.07.20 в 15:54

Един милион за три социални центъра

Първа копка за изграждането на нова социална инфраструктура беше направена днес в Търговище. По проект по Оперативната програма „Региони в растеж“ ще бъдат разкрити три нови звена. Дневният център за подкрепа на деца с увреждания и техните семейства ще бъде обособен на 3-тия и 4-тия етаж в съществуваща сграда за интегрирана услуга на улица..

публикувано на 09.07.20 в 12:36

Отрицателни проби в детската градина

Отрицателни са резултатите от PCR тестовете на четирима души от персонала на детската градина в село Голямо Ново. Това съобщават от Областната администрация – Търговище. Изследванията бяха направени, след като беше установено, че 4-годишно дете, възпитаник на заведението, е с положителен резултат за COVID-19. Тестове са направени и на 11 души..

публикувано на 08.07.20 в 14:07
Язовир

Вода за осем години

Водата в язовир „Ястребино“ към момента е достатъчна, за да задоволи питейно-битовите нужда на населението за 8 години напред. Това съобщи на работна среща в Търговище изпълнителният директор на "Напоителни системи" Снежана Динева. По думите ѝ, във водоема край Антоново има наличен обем от 17 595 000 куб. м. За поливни нужди, без да се..

публикувано на 08.07.20 в 09:26