Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Санират кметството в Антоново

Община Антоново
Снимка: kmeta.bg

Близо 1 милион лева ще бъдат инвестирани за саниране на сградата на общинската администрация в град Антоново, където се предоставят публични услуги за жителите на над петдесетте населени места в региона.

Проектът предвижда разходите за отопление на сградата да намалеят с 40 %, а икономисаните средства ще бъдат използвани за други обществено-полезни дейности. Това разказа кметът на община Антоново Хайредин Мехмедов.

"Предвиждат се дейности за саниране, за да се постигне енергийна ефективност и да се снижат разходите за поддръжка на сградата и отоплението, което досега изискваше сериозни средства. В проектната документация са включени подмяната на сегашната ел. инсталация и други ремонтни работи, за да отговаря сградата на общинската администрация на съвременните изисквания4, посочи той.


ВИЖТЕ ОЩЕ
Ловците от дружинката в село Длъжка поляна

Рекорден отстрел на глигани

Над 700 диви прасета са отстреляни през този сезон в Ловно рибарското сдружение "Сокол" в Антоново. Голяма част от слуката е на много едри глигани, които носят добри трофеи на ловците. Най-добри са резултатите на първа градска дружинка в Антоново и тези в селата Длъжка поляна, Стеврек, Черни бряг и други. Сезонът за първи път е удължен до края на..

публикувано на 18.01.20 в 15:57
Община Антоново

Антоново празнува

Празник на града и Ден на етническата и религиозна толерантност отбелязват днес в Антоново. „Датата 17 януари е специална за нас вече 16-а поредна година“, каза за Радио Шумен кметът на Общината Хайредин Мехмедов. "Християнските и мюсюлманските празници при нас се почитат и празнуват заедно и ежегодно под формата на селски сборове или молебени за..

публикувано на 17.01.20 в 11:18

Бракуват язовири

Община Търговище ще предостави на държавата 13 водоема за стопанисване, а община Антоново – 3. Причината е, че администрациите не могат да се грижат за тях. Това беше съобщено по време на работна среща в областната управа, в която участва и инж. Красимир Кръстев от варненския клон на Държавното предприятие „Стопанисване и управление на..

публикувано на 17.01.20 в 09:22

Повече пари за харчене

57 500 000 лева е макрорамката на бюджета на община Търговище за 2020 година. Това обяви преди общественото обсъждане на проектобюджета днес заместник-кметът по финансите Валентин Велчев. Той уточни, че средствата са с около 7 500 000 лева повече в сравнение с миналата година. Средствата по капиталовата програма са в размер на 7 364 000 лева,..

публикувано на 16.01.20 в 14:25

Грамоти от пожарната

22-ма ученици от област Търговище бяха отличени с грамоти от международния конкурс за детска рисунка „С очите си видях бедата 2019“, организиран от Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението". Техните рисунки бяха включени в заключителния етап, по време на който бяха оценени над 460 творби от цялата страна, 30 от които бяха..

публикувано на 15.01.20 в 16:24

Нови огнища на чума

В землищата на седем села в Търговищка област са регистрирани случаи на африканска чума по дивите свине, стана ясно след заседание на  Областната епизоотична комисия.  Служители на Областна администрация в Търговище съвместно с представители на общините са определили терените за загробване на животни. В община Търговище има осем имота,..

публикувано на 15.01.20 в 09:46

Тежка катастрофа погуби живот

Шофьор почина при катастрофа в неделя на второкласния пътя Преслав - Търговище – с. Дралфа, в община Търговище – до разклона за с. Певец. 59-годишен водач от с. Смирненски, община Ветово, управлявайки собствения си лек автомобил „Хонда” с русенска регистрация, е изгубил контрол над управлението му. Автомобилът е излязъл вдясно от пътното платно,..

публикувано на 13.01.20 в 12:08