Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изписаха трима от ранените при катастрофата

Снимка: Радио Шумен

Двама от пострадалите в тежката катастрофата в Ришкия проход остават за наблюдение в МБАЛ - Шумен.

Жената, която вчера претърпя операция по отстраняване на далака, днес е била изведена от Интензивното отделение. Тя е в стабилно състояние и лечението й продължава под наблюдението на хирурзите. Това уточни за Радио Шумен д-р Димитър Костов, директор на болницата.

Педиатрите продължават да се грижат за 1-годишното детенце, което получи черепно-мозъчна травма при инцидента, то също е в стабилно състояние.

Останалите трима пострадали вече са изписани от лечебното заведение.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

52 пожара за седмица

Мерки за предотвратяване и намаляване на големи пожари на територията на Шуменска област бяха набелязани днес. В работната среща участваха д иректорът на Областната дирекция на МВР старши комисар Георги Гендов, областният управител Бейнур Ахмед, директорът на Регионалната дирекция по горите инж. Емил Гелов, директорът на Областна дирекция „Земеделие“..

публикувано на 18.07.24 в 18:43

Доброволците в готовност

Да бъде създадена организация за участието на общинското доброволно формирование за оказване на помощ при гасенето на пожари в горските територии и земеделските земи разпореди със заповед кметът на община Шумен Христо Христов. Ежедневно ще се актуализира информацията за броя на доброволците, които са на разположение за евентуално действие. В..

публикувано на 18.07.24 в 16:32

Мерки заради безводието

Поливането, миенето на улици, автомобили, пране на килими и други с питейна вода на териториите на селата Ивански, Салманово, Друмево, Вехтово, Кладенец, Костена река и Струйно, се забранява със заповед на кмета на община Шумен Христо Христов. Седемте села са с нарушено водоподаване.  При доказана необходимост, „ВиК – Шумен“ да въведат режим на..

публикувано на 18.07.24 в 16:25

Конкурс за директори

Конкурси за избор на директори на 13 училища в Шуменска област обяви началникът на РУО Шумен Кремена Маринова.  В Шумен се търсят директори за НУ „Илия Блъсков“, за ОУ „Димитър Благоев“ и за две професионални гимназии – по икономика и тази по механотехника, електроника, телекомуникации и транспорт „Христо Ботев“. Обявен е конкурс за директор на..

публикувано на 18.07.24 в 14:11

Цветя за Левски

С тържествен ритуал в Шумен бяха отбелязани 187 години от рождението на Апостола и 146 години от Освобождението на града. Слово прочете началникът на Държавния архив – Шумен д-р Антония Панева, а деца от детско-юношеския театър „Бис“ към ЦПЛР-ОДК „Анастас Стоянов“ с ръководител Диана Колева представиха литературната композиция „Наша е..

публикувано на 18.07.24 в 13:07

Мъж задигна бус и удари две коли

58-годишен мъж от Шумен задигнал товарен автомобил, ударил две паркирани коли и избягал. Това съобщават от шуменската полиция. Между 22:30 и 01:15 часа на 17 юли неизвестен влязъл през незаключена врата на товарен автомобил "Пежо Боксер“, оставен на паркинг на ул. “Марица“ в града. Стартирал двигателя с ключ, който бил на таблото, потеглил и ударил..

публикувано на 18.07.24 в 11:43

Заловиха крадец за нула време

Извършител на грабеж бил установен за броени часове и задържан в полицейското управление в Шумен. Това съобщават от шуменската полиция. В обедните часове вчера е получен сигнал, че неизвестен издърпал със сила от 69- годишна шуменка торбичка, в която имало мобилен телефон, портмоне с 80 лева и хранителни продукти. Извършителят избягал в неизвестна..

публикувано на 18.07.24 в 11:15