Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отмениха партийно наказание на Анатоли Стоянов

Снимка: Радио Шумен

Решението Анатоли Стоянов да не заема ръководни постове в БСП за едногодишен срок е нищожно и недействително, съобщи самият той в писмо до медиите.

Стоянов припомня, че наказанието му е наложено според твърденията на председателя на Областния съвет на БСП - Шумен Веселин Пенчев и народния представител Иван Иванов, с решение от заседание на 17 май. Анатоли Стоянов е обжалвал легитимността на това решение пред Общопартийната контролна комисия на БСП, която е излязла с решение, че "наказанието на Анатоли Стоянов е наложено в нарушение на Устава на БСП".

Предстои да бъдат разгледани и въпросите, свързани с легитимността на проведеното заседание на Общинската конференция на БСП - Шумен на 12 май, както и въпросите, свързани с това кои са легитимните ръководни органи на БСП - Шумен, се посочва в писмото до медиите, подписано от Анатоли Стоянов,който е член на Националния съвет на БСП.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Воден режим и в Осмар

Частичен воден режим се въвежда от днес във великопреславското село Осмар. Причина са трайното засушаване, увеличената консумация на питейна вода и значителното намаляване на подпочвените води в населеното място. Това съобщи за Радио Шумен кметът Надя Димитрова.  В Осмар вода няма да има по високите части на селото от 22:00 часа вечерта до 05:00 часа..

публикувано на 17.07.24 в 16:00
Шуменски университет

Свободни места в 31 специалности

В 31 специалности на Шуменския университет има свободни места след второто класиране. Това съобщават от висшето училище.  Сред тях са българистика и медии, приложна лингвистика, археология, педагогика на обучението по биология и химия, по география и биология, по природно науки и по музика, компютърен дизайн и мултимедия, софтуерно инженерство,..

публикувано на 17.07.24 в 15:52

Искам да уча

До 31 юли младежи от уязвими групи могат да подадат документи за финансиране от фонд „Искам да уча“.  Фондът е създаден през 2022 година от Центъра за междуетнически диалог и толерантност „Амалипе“ и по него могат да кандидатстват млади хора, ненавършили 26 години, с ниски доходи и със среден успех от предходната година не по-малко от добър 4.50...

публикувано на 17.07.24 в 14:08
Архив

Изграждат STEM среда

Четири проекта за изграждане на училищна STEM среда са одобрени за Шуменска област. Това съобщават от Министерството на образованието и науката.  Само една от разработките е за областния град. Професионалната гимназия по икономика в Шумен получава малко над 363 000 лева.  Двойно по-малка е сумата за Средното училище „Черноризец Храбър“ във..

публикувано на 17.07.24 в 13:49

Памет за Левски

187 години от рождението на Апостола на свободата и 146 години от освобождението на град Шумен ще бъдат отбелязани с ритуал по поднасяне на венци и цветя пред паметника на Васил Левски. Честването в четвъртък, 18 юли, ще започне от 09.00 часа в храм „Свето Възнесение Господне“ с панихида за загиналите за освобождението на България и молебен за здраве..

публикувано на 17.07.24 в 12:36

Пазители на сферата

Фондация „Подобри“ обявява доброволческата мисия „Младежка сфера". Събитието започна днес в младежкото пространство до хотел „Шумен“, а целта е да запознае обществеността с дейностите и предизвикателствата, пред които се изправят екипът и доброволците, които се грижат за сферата.  По време на инициативата младежи имат възможността да участват в..

публикувано на 17.07.24 в 12:19

Спецакция в Шуменско

Близо 300 растения от вида на конопа са намерени от полицията в частен дом в село Цани Гинчево, обитаван от 48-годишен мъж. Това е станало в рамките на специализирана операция, насочена срещу битовата престъпност в област Шумен. В хода на същата акция в частен имот във Велики Преслав криминалисти открили и иззели самоделен пистолет.  В жилище в..

публикувано на 17.07.24 в 12:03