Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Карнавална фиеста в Русе

Снимка: БТА

Програмата за тазгодишното издание на Русенски карнавал е наситена със събития.

На 21 и 22 юни от 10:00 ч. до 12:00 ч. и от 17:00 ч. до 19:00 ч. на площада пред Съдебната палата младежи от Гърция, Испания, Италия, Португалия, Германия, Словакия, Тунис, Египет и Азербайджан ще рисуват карнавален грим на желаещите и ще изработват карнавални маски.

От 18:00 ч. до 18:30 ч. пред съда ще се проведе клас по аеробика с Нада от Тунис.

Самият карнавал е в събота. Цветната фиеста вечерта включва четири шествия и програма със специалното участие на Рей Хернандез – музикант от Венецуела и IDance Studio на Каталин и Андреа от Румъния.

Ще има ритуално шествие, водено от известния волейболист и русенец Любо Ганев, което ще съпътства пренасянето на Световната купа по волейбол от сцената пред Държавната опера – Русе до сцената пред съда. След официалното откриване на карнавала ще бъде коронован новият Цар.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Изграждане на канализация - през април

През април се очаква да започне изграждането на канализационна мрежа в русенските квартали „Кулата“ и „Долапите“, както и на няколко колектора в т. нар. „Нова махала“ на Русе, които ще отвеждат отпадъчните води към градската пречиствателна станция, съобщават от областната администрация в Крайдунавския град. Реализирането на проекта ще доведе до..

публикувано на 26.02.21 в 17:29

Ремонти на спортни обекти

Шест големи обекта от спортната инфраструктура в Русе са ремонтирани и обновени, съобщават от общинската администрация. Изцяло реновирано е помощното игрище в спортния комплекс „Ялта“. На стадиона в комплекса бе обособен самостоятелен закрит сектор за лекоатлетическите дисциплини по хвърляне. В комплекс „Дунав“ в момента се извършва..

публикувано на 26.02.21 в 14:21

Спряха "зелените коридори" в Русенско

Временно се преустановява функционирането на „зелените коридори“ в Русенско, съобщават от областната администрация. Причината е липсата към настоящия момент на ваксини за всички желаещи. Тя се дължи както на повишения интерес към имунизацията срещу заболяването, така и на ограниченото количество ваксини, което беше доставено. При доставка на нови..

публикувано на 26.02.21 в 08:13

Ремонтират емблематична сграда

Община Русе ще кандидатства за финансова подкрепа от Министерството на културата за ремонт на Доходното здание. Tова решиха общинските съветници на днешното си заседание. Сградата се нуждае от ремонт, за да бъде запазен историческият и културен дух, който тя носи. Заместник-кметът по хуманитарни дейности Енчо Енчев обясни, че идеята е да се кандидатства..

публикувано на 25.02.21 в 14:14

Парфюми менте на Дунав мост

Повече от 500 парфюма, открити при проверка на автобус на ГКПП "Дунав мост" , конфискуваха русенските митничари. Това съобщиха от митницата. Автобусът, пътуващ от Турция за Румъния, бил спрян за проверка на граничния пункт преди два дни. В багажното отделение имало 13 чанти, облепени с тиксо. В тях митничарите открили 533 тестер-парфюма на..

публикувано на 25.02.21 в 14:08
стара кола

Старите трошки стават отпадък

Моторните превозни средства, намиращи се върху държавен или общински имот с прекратена регистрация за повече от три месеца, ще се считат за отпадък. Това приеха русенските общински съветници на редовната си сесия днес. Возилата, на които не е заверен знакът за технически преглед за повече от три месеца и се намират върху държавна или..

публикувано на 25.02.21 в 13:07

Чинари в Мартен

40 сребърни смърча и 30 чинара засадиха служители на Общинското предприятие "Паркстрой - Русе" в Мартен. Фиданките са дарени от фирма и са залесени в имоти, собственост на Община Русе. Сдружението ще полага грижи за поливането и отглеждането на дърветата.

публикувано на 25.02.21 в 11:36