Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Маслинова клонка за областни управители

Областните управители на Русенска и Разградска област ще участват в среща за лошото състояние на републиканските пътища от община Кубрат. Инициативата за разговорите е на Сдружението с нестопанска цел „Потомците на Дуло“, съобщи за Радио Шумен управителят на новоучредената организация в лудoгорския град Недялка Кирилова.

Срещата с Гюнай Хюсмен и Галин Григоров ще е на 2 юли в Кубрат и в нея ще участват и представители от русенските села Тетово и Червена вода. Недялка Кирилова уточни, че вече се подготвят нови прoтести с блокади на пътища, като в тях ще се включат и жители oт Русенско.

Радио Шумен припомня, че протестиращите пoлучиха уверение от Агенция „Пътна инфраструктура“ за цялостен ремонт на 9-километровата отсечка между селата Топчии и Каменово от пътя Търговище – Разград – Кубрат – Тутракан, която е в най-лошо състояние. Дейностите там трябва да започнат през есента, след като бъде изготвен проект. От 505,5 км републикански пътища в Лудoгoрието 44 % са в лошо състояние, а от тях девет участъка с обща дължина 103,7 км са в критичнo състояние. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

ИТН получава третия мандат

Президентът Румен Радев е избрал да връчи на "Има такъв народ" третия проучвателен мандат за съставяне на правителство. Това съобщават от прессекретариата на държавния глава. Папката ще бъде дадена на представители на формацията утре (29 юли) от 12 ч. на "Дондуков" 2. Според Конституцията няма фиксиран срок, в който третият мандат трябва да бъде върнат..

публикувано на 28.07.24 в 19:16

Времето през новата седмица

В понеделник минималните температури ще са между 17° и 22°. Ще е предимно слънчево, следобед с временни увеличения на облачността, но все още без валежи. Ще духа слаб северен вятър. Ще е горещо с максимални температури между 31° и 36°. През следващото денонощие от запад на изток ще премине студен фронт. Със слаб до умерен вятър от..

публикувано на 28.07.24 в 17:46

Наказаха ученик, ограбил деца

С 1 година затвор при общ режим на изтърпяване е наказан ученик от шуменското село Кочово, който заплашил с бокс и ограбил две непълнолетни момчета.  Определението е на Районния съд в Шумен от края на седмицата, след като извършителят е сключил споразумение с прокуратурата. Съдът е постановил до навършване на пълнолетие обвиняемият да изтърпява..

публикувано на 28.07.24 в 15:29

Пийнал и дрогиран

23-годишен шофьор зад волана се оказа и пийнал, и дрогиран. Това установили полицаи от РУ Кубрат, които спряли за проверка л ек автомобил "Мерцедес 320" около 03 часа в съботния ден в заветското село Брестовене.  В хода на полицейската проверка водачът бил изпробван за употреба на алкохол и дрегерът отчел 0,80 промила. Тестът му за употреба на..

публикувано на 28.07.24 в 11:16

Силна музика и бой

Забележка, че в кола се слуша силна музика, завърши с бой и болница за 39-годишен  мъж от разградското село Дряновец. Мъжът решил да помоли за нощна тишина минути преди полунощ на 26 юли, съобщават от полицията. Вместо разбиране, срещнал юмруци. Двама младежи на 19 и 21 години измъкнали бухалки от колата и започнали до го бият заради отправената..

публикувано на 28.07.24 в 11:05

Слънчева неделя

Между 16° и 25° бяха температурите в 6:00 ч. тази сутрин в региона. В Шумен са измерени 17°, атмосферното налягане е 995 хектопаскала, а относителната влажност на въздуха – 91%. Днес ще е слънчево. Сутринта ще е почти тихо, около обяд ще се появи слаб до умерен вятър от изток и югоизток. Преобладаващите максимални температури ще бъдат..

публикувано на 28.07.24 в 07:27

Безплатни прегледи за хепатит

Кампания за безплатни изследвания за хепатит В и С организира Регионалната здравна инспекция (РЗИ) в Разград. Инициативата е по повод Световния ден за борба с хепатита. Прегледите ще се извършват всеки делничен ден от 29 юли до 2 август в сградата на инспекцията, съобщават от институцията.  На място ще бъдат предоставени и информационни материали..

публикувано на 27.07.24 в 16:50