Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Тежки камиони тормозят хората в "Мътница"

Снимка: Радио Шумен

Проблем с преминаването на тежкотоварни камиони поставиха жители на квартал "Мътница" пред кмета на Шумен Любомир Христов по време на приемния му ден. Хората настояха още да бъдат изградени пътни съоръжения „легнал полицай“ на входа и изхода на квартала. Да бъде направена детска площадка, каквато няма, няма и хоризонтална маркировка и пешеходни пътеки. Шуменци поискаха нова пешеходна пътека, премахване на опасни липи и подмяна на тръби.

На 25 юни граждани приемаха и всички зам.-кметове, секретарят на Общината и председателят на Общинския съвет.ВИЖТЕ ОЩЕ

На бунт заради липса на вода

Жителите на каолиновското село Климент заплашват да блокират главния път Шумен – Силистра, ако не бъде решен проблемът с водата. През изминалата седмица няколко поредни дни хората в населеното място бяха с нарушено водоподаване. Кметът на общината Нида Ахмедов заяви, че ръководството прави всичко възможно. „Основният проблем е в Сини вир –..

публикувано на 03.08.20 в 14:03

На опашка за лична карта

Най-малко два часа се чака на опашка в Шумен за нови документи за самоличност. Близо 100-тина граждани имаше днес в късния предиобед пред РПУ – Шумен, за обслужване от гишетета на сектор “Български документи за самоличност“. По-голяма част от хората са пристигнали в страната за Кубран Байрама и твърдят, че нямат възможност да отложат..

публикувано на 03.08.20 в 12:32

Част от Шумен - без вода

Част от Шумен е без вода днес заради профилактика на водопреносната мрежа. За това съобщават от ВиК. В района на улица „Владайско въстание“ и близките отсечки подаването ще е нарушено до 16,30 ч.

публикувано на 03.08.20 в 11:17

Нови случаи на заразени в Русенска област

Три нови случая на коронавирусна инфекция са отчетени вчера сред жители на Русенско. Това е и единствената област в радио района, в която има нови положителни проби за COVID-19, показва справка в Единния информационен портал. Две жени от новозаразените са поставени под домашна карантина в други области на страната, уточняват от Регионалната здравна..

обновено на 03.08.20 в 08:07

Планово без ток

Спирания на тока заради ремонти, профилактика и обслужване на съоръженията ще има и днес в региона. В Шумен от 8 ч. до 9 ч. и от 15 ч. до 15,30 ч. без електрозахранване ще са отделни адреси по булевард „Велики Преслав“ и улица „Преслав“. От 9 ч. до 17 ч. ще е прекъснато подаването по улици в Нови пазар и селата Тимарево, Дойранци, Тодор..

публикувано на 03.08.20 в 07:49

Остава слънчево и топло

Между 14 и 21 градуса са измерените в 6 ч. тази сутрин температури в Североизточна България. Най-топло е в Русе, 19 градуса са измерени в Силистра, 18 – в Разград, 15 – в Търговище. В Шумен термометрите показваха 14 градуса, атмосферното налягане е 991 хектопаскала, а влажността на въздуха е 91%. Предимно слънчево ще е над региона днес. Ще духа слаб..

публикувано на 03.08.20 в 07:43

33 млн. лв. заем ще тегли ВиК-Шумен

С 65% подкрепа акционерите на ВиК Шумен разрешиха водното дружество да започне процедура по избор на банки, които да отпуснат кредит от на 33 милиона лева. Парите са нужни за съфинансиране на  дейностите по изграждане на пречиствателната станция за питейни води и довеждащия водопровод от язовир „Тича“, обясни главният счетоводител на..

публикувано на 31.07.20 в 15:35