Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Още две убити кучета в Исперих

Снимка: Марсел Фенс

Две кучета са убити за последните 24 часа в Исперих, сигнализираха жители на града.

От полицията в Разград тази сугрин съобщиха за едно умъртвено животно, намерено на улица “Шести септември”. Животното е откарано за експертиза в клиника в Разград. По случая е образувано досъдебно производство.

Вторият случай на убито куче е от тази нощ. От началото на годината общо 7 са умъртвените кучета, съобщиха природозащитници. Едно от тях е било намерено до детска площадка преди дни.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Отменят емблематични културни събития

Отменят се Капанският събор в Гецово и Панаирът на киселото мляко, съобщават от общинската администрация в Разград. Причина за премахването им от календара тази година са усложненията от извънредната епидемична обстановка в страната. Двете културни събития са сред емблемите на Община Разград, но провеждането им може да подложи на риск..

публикувано на 14.07.20 в 17:28

Пореден без симптоми с COVID-19

Нов случай на коронавирус е установен в област Разград вчера. По информация на Регионалната здравна инспекция, това е мъж на 53 години от с. Езерче, община Цар Калоян. Взет му е респираторен материал, който е изследван в МБАЛ „Св. Иван Рилски - Разград“ АД. Изследването е платено. Резултатът е положителен. Мъжът няма клинични оплаквания...

публикувано на 14.07.20 в 16:07

"Москвич" със специална награда

Авто мото ретро клубът в Кубрат участва в ретро парада на автомобили и мотоциклети в Бургас с четири екипажа. Специална награда получи Румен Стоянов, който се представи с новата си придобивка "Москвич Рила 1400", произведен в България през 1967 година. Всички участници очакват скоро да отпаднат ограниченията поради Covid-19  и да се проведат..

публикувано на 14.07.20 в 14:27

Незаконна сеч в гората

Четирима извършители на незаконна сеч в района на бившия Свинекомплекс край Дянково заловиха снощи горски стражари от Общинско предприятие „Разградлес”, съобщават от общинската администрация. На единия от задържаните са съставени два акта – за незаконна сеч и за транспортиране на немаркирана дървесина. Бусът на бракониерите „Мерцедес Вито“ е..

публикувано на 14.07.20 в 13:13

Масови нарушения на пътя

999 нарушения на Закона за движение по пътищата са установени в периода от 6 до 12 юли 2020 г. на територията на Областната дирекция на ВВР в Разград. Съставени са 358 фиша и 72 акта. Три от актовете са издадени на неправоспособни шофьори. Установени са трима водачи, седнали зад волана след употреба на алкохол. При двама от тях..

публикувано на 14.07.20 в 10:30

Нов център за опасни отпадъци

Центърът за разделно събиране и временно съхранение на опасни отпадъци от бита в Разград започва да приема отпадъци от 15 юли, съобщават от общината. Центърът е изграден по проект „Проучване и разработване на пилотни модели за екологосъобразно събиране и временно съхранение на опасни битови отпадъци от домакинствата“, който се реализира от..

публикувано на 13.07.20 в 15:40

Три нови случая в Разградско

Три са новите потвърдени случаи на COVID-19 в област Разград за денонощието, съобщават от Регионалната здравна инспекция. Това са мъж на 51 години от с. Езерче, община Цар Калоян, който е потърсил медицинска помощ на 10 юли. в местната болница, където е хоспитализиран в изолатора на Отделение по пневмо-физиатрични болести. Мъжът страда от хронична..

публикувано на 13.07.20 в 13:15