Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Синтетичната дрога сее смърт

Стоп на дрогата!
Снимка: pixabay.com

Новите синтетични  наркотици са по-опасни от традиционните опиати.Т. нар. „дизайнерска” дрога става все по-популярна сред тийнейджърите и медиците от шуменската болница все по-често имат пациенти, употребили синтетични наркотици. Това каза токсикологът д-р Петко Загорчев. С него разговаря Мина Денева.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Затвориха склад за трюфели в Ивански

Комплексна проверка в обект за трюфели извършват служители на Областната дирекция по безопасност на харните в Шумен, на Националната агенция за приходите, на МВР и на ДАНС, съобщават от пресцентъра на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ). При извършена проверка преди седмица е установена липса на документи за проследимост и..

публикувано на 12.07.24 в 17:44

Награди за шуменските грации

Четири първи и едно второ място за нашите грации от школата „Балет“ с ръководителки Светла Денчева и Юлия Николова в XVIII Международен младежки фестивал на изкуствата „Музите“ в Созопол. Това съобщава на страницата си във Фейсбук Центърът за подкрепа за личностно развитие - Обединен детски комплекс Шумен. В раздел „Танцово изкуство“ момичетата се..

публикувано на 12.07.24 в 15:22

Грижа за младежи в риск

Още две социални услуги разкри Община Разград, считано от 1 юни. Това са „Преходно жилище“ и „Наблюдавано жилище“. И двете са насочени предимно към млади хора.  Услугата „Преходното жилище“ ще се фокусира върху младежи от 15 до 18 години за осигуряване на 24-часова грижа.  Втората социална услуга „Наблюдавано жилище“ обхваща възрастовата група от 18..

публикувано на 12.07.24 в 13:13

Мъж пострада на пътя

65-годишен е катастрофирал с товарен автомобил около 7:30 часа вчера по пътя между Тутракан и Нова Черна. Това съобщават от силистренската полиция. Той изгубил управлението, напуснал платното и се ударил в няколко дървета.  Получил е фрактура на ребра и травма на таза.  Образувано е досъдебно производство.

публикувано на 12.07.24 в 12:38

Опасност от пожари

С повишаването на дневните температури значително се увеличава рискът от пожари в природата, напомнят от Областната дирекция на МВР в Шумен.  За да не се допускат сериозни инциденти, е забранено изхвърлянето на недоизгасени кибритени клечки и угарки от цигари в горима и леснозапалима среда.  Всички моторни превозни средства, които влизат в горите..

публикувано на 12.07.24 в 12:29

Гасиха пламнала нива

9 сгради, мандра и овцеферма са спасени при пожар вчера в село Коньовец. Това съобщават от шуменската полиция. Сигналът е получен около 13:00 часа. Съобщено било за пламнала нива с овес. При пристигане на място огнеборците заварили силно развит пожар на голяма площ след силен вятър. Установено било, че пламъците тръгнали, след като клони на дървета при..

публикувано на 12.07.24 в 12:10

Пиян вилнее на село

35-годишен мъж бе задържан за нарушаване на обществения ред, съобщават от шуменската полиция. Сигнал за скандал между баща и син в частен дом в село Вълнари бил приет в полицейското управление в Каолиново малко преди 17:00 часа вчера. Към адреса бил пратен екип.  В присъствието на униформените 35-годишен местен жител, във видимо нетрезво..

публикувано на 12.07.24 в 11:59