Вятърът повали дърво до "Арена Шумен"

4
Паднало дърво
Снимка: Община Шумен

Дърво е паднало на ул. „Марица“ 47 тази нощ. Сигналът е получен от тел.112 в Общината и в Пожарната в 20.50 ч. на 26 юни, вторник. Веднага е изпратена дежурната група на Пожарната. Дървото е отстранено от платното. В момента е на тревната площ пред санирания блок до "Арена Шумен" и ще бъде премахнато от работници на общинското предприятие „Паркове и обредна дейност“.

Стволът на дървото, което е от вида на кленовете, в основата си е изгнил и  от вятъра и дъжда се е пречупил. За щастие на мястото не е имало по това време преминаващи автомобили и хора.


Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Затворени участъци

От 9 до 13 декември включително се въвежда временен режим със спиране на движението по следните части от ул. „Петър Парчевич“ в Шумен: -   В участъка от ул. „Софроний Врачански“ до ул. „Братя Миладинови“; -   В участъка от ул. „Софроний Врачански“ до ул. „Св. Св. Кирил и Методий“; -   Кръстовището на ул. „Петър Парчевич“ и ул...

публикувано на 06.12.19 в 11:54

Коледен базар подкрепя приюта

Децата от Центъра за подкрепа за личностно развитие-ОДК „Анастас Стоянов“ l Шумен организират базар по случай Деня на Дарителя – 6 декември. Благотворителността е свързана с традиционното изработване на картички и новогодишни подаръци и организирането на коледен базар. В седмицата от 9 до 12 декември, всеки ден от 10 до 13 ч. и от 15 до 17 ч. пред..

публикувано на 06.12.19 в 11:04

Дрогиран зад волана

33-годишен жител на Нови пазар е задържан за притежание на наркотични вещества. Около 16 ч. вчера за проверка в Нови пазар бил спрян водач на лек автомобил „Фолксваген“. У 33-годишния пътник е намерен плик със суха листна тревна маса, по негови данни – „чай за пушене“. Задържан бил за срок до 24 часа в полицейското управление в Нови пазар...

публикувано на 06.12.19 в 10:11
Домашен социален патронаж - Велики Преслав

Раздават рибена чорба

100 порции рибена чорба ще бъде раздадена днес във Велики Преслав на граждани, които дойдат в центъра на града. Инициативата е на Домашния социален патронаж и кмета, а рибата е дарена от производител от Лозница. Повече от 13 кг толстолоб е получила  кухнята на Патронажа. Там готвят за 250 възрастни хора, а днес ще направят още 100 порции и..

публикувано на 06.12.19 в 09:46

Отворени врати в кризисния център

Броят на жените, пострадали от домашно насилие, които търсят помощ в консултативния център на сдружението „Екатерина Каравелова“ в Силистра, е между 45 и 50 на година. „Броят им не се увеличава драстично през времето, но и не намалява“ – коментира за Радио Шумен Галя Иванова, юрист на Сдружението. Днес там е обявен ден на отворените врати, който е..

публикувано на 06.12.19 в 09:30

Убиецът от Долно Езерово е шуменец

32-годишен шуменец е извършителят на убийството в землището на Долно Езерово край Бургас през ноември. Има данни, че убиецът и жертвата са извършители на два въоръжени грабежа в Айтос и София. Това съобщи БНР Бургас. По случая са били извършени общо 9 експертизи, разпитани са били стотици свидетели, посочи главният секретар на МВР Ивайло Иванов...

публикувано на 06.12.19 в 08:53

Курбан за Никулден

Възрожденската църква „Св. св. Петър и Павел” във Велики Преслав ще раздава днес рибен курбан след празничната служба. Тя започва в 8 часа, а рибената чорба ще бъде осветена в 11 ч. Църковното настоятелство дава курбанa, който се приготвя в трапезарията на най-стария преславски храм. Днес нейният предстоятел отец Николай чества имен ден и по..

публикувано на 06.12.19 в 07:23