11 % безработица в Търговище

Близо 5500 са безработните, регистрирани в трите бюра по труда в Търговищка област, съобщават от Агенцията по заетостта.

Средното ниво на безработица за област Търговище е 11 %, каза Юлия Дечева от Бюрото по труда и допълни, че най-високо е равнището на безработица в община Антоново - 28.6 %. Следват общините Опака -  25.1 %, Омуртаг - 18.4 %, Попово - 11 %. Най-ниска е безработицата в община Търговище - 6.2 %.

Продължително безработните лица са 2775, като две трети от тях са без специалност, а тези с основно и по-ниско образование са 63 %.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Пожар заради непочистен комин

Огнеборци от Омуртаг спасиха къща от опожаряване, информират от Областната дирекция на МВР – Търговище. Пожарът възникнал в покривната конструкция на къща в село Паничино вчера по обед. Огънят унищожил 50 квадрата от покрива.  Пожарникарите изнесли извън къщата мебели и домакинско имущество, за да не бъдат повредени при гасенето на пламъците. В..

публикувано на 12.12.19 в 11:22

Къща горя преди зазоряване

Сигнал за възникнал пожар в къща в с. Овчарово, община Търговище, е получен вчера в 05,30 ч. на тел. 112 в оперативната дежурна част на Районното управление на МВР в Търговище. Къщата е собственост на 46-годишна жена от селото. В резултат на пожара са унищожени около 150 кв. м жилищна постройка, мебели, бяла и компютърна техника. По време на..

публикувано на 11.12.19 в 12:46

Грабеж в счетоводството

Неизвестен извършител чрез използване на техническо средство е повредил балконска врата на първи етаж на сграда на звено „Социални услуги   за пълнолетни лица с умствена недостатъчност“ в с. Медовина, община Попово, и е проникнал в стая на счетоводството. Той разбил метален сейф, откъдето е откраднал 6362 лв., после отнел от шкаф незакрепена..

публикувано на 11.12.19 в 12:36

Кола горя на паркинг

Служители на пожарната в Търговище са реагирали на получен сигнал за възникнал пожар в двигателя на лек автомобил “Опел“ със софийска регистрация, паркиран на паркинг в близост до Търговище. В резултат на инцидента е унищожена ел. инсталацията на автомобила. Вероятната причина за възникването му е техническа неизправност на моторното превозно..

публикувано на 11.12.19 в 12:22

Детска площадка от дарения

Събрани са парите за изграждане на детска площадка в двора на Основното училище "Христо Ботев" в село Камбурово в община Омуртаг. Средствата са осигурени изцяло с дарителска кампания. В средищното училище се обучават 144 деца от 11 населени места от общините Омуртаг и Антоново. „Непрекъснато работим, за да подобрим средата за обучение и..

публикувано на 11.12.19 в 09:58

Пити и зърно на празника

Традиционния празник на плодородието се открива днес в 11 ч. в търговищкото село Съединение. Събитието е организирано от кметството на селото, а инициативата е на читалищното ръководство, съобщи секретарят на читалището Асие Беделова. Най-активни в подготовката на празника и осъществяването му са жените от местния пенсионерски клуб. Ще бъдат..

публикувано на 11.12.19 в 09:06

Затворен път за час

Временно се ограничава движението от 15,00 ч. до 16,00 ч. днес по пътя София – Варна, в участъка от Търговище до пътен възел „Белокопитово“, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура". Спирането на трафика е за извършването на взривни работи, свързани с изграждането на участъка от Автомагистрала „Хемус“ между Буховци и Белокопитово. Превозните..

публикувано на 11.12.19 в 07:39