Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Избират почетен гражданин на Силистра

Снимка: Радио Шумен

Общинският съвет в Силистра се събира на редовна сесия, свикана от 9.30 часа, за да избере тазгодишния почетен гражданин. Съветниците ще определят носителя на приза за 2018 година с тайно гласуване. Радио Шумен припомня, че тази година за най-престижното отличие - "почетен гражданин на Силистра", са номинирани бившият дългогодишен ръководител на известния фолколорен ансамбъл "Добруджа" и хореограф в продължение на 45 години Симеон Симеонов и доц. д-р Илиянка Горанова - за цялостната й образователна, обществена и научна дейности в продължение на 46 години.

Съветниците ще определят и носителя на златната значка "За граждански принос", като номинацията е само една - на световния и европейски шампион по канадска борба и инициатор на редица милосърдни и хуманитарни акции Християн Маринов, както и студентът на годината. За тази категория, също единствената номинация, е предложена Нели Чешмеджиева, студент в Русенския университет "Ангел Кънчев", филиал - Силистра, специалност - „Педагогика на обучението по български език и английски език”. Официалните отличия на всички номинирани ще бъдат връчени на празника на Силистра - 14 септември, Кръстовден, по време на тържествена сесия на местния Общински съвет. Общо 25 точки са включени в дневния ред на предстоящата сесия на силистренския местен парламент.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Нов дом за децата

Нова детска градина e открита в Дулово. Сградата е на два етажа, с 2200 квадратни метра разгърната застроена площ. Построена е на общински терен от  3 декара. Градината има  отделни спални помещения и отделни стаи за игри, кухня, физкултурен салон, зала за културни прояви. В двора са изградени 4 спортни площадки и мултифункционално игрище...

публикувано на 15.09.21 в 13:52
пъпеши

COVID-19 затваря пазари

Заради усложнената обстановка с COVID-19 се преустановява ежеседмичния градски пазар в сряда в Дулово и всякакъв вид открити пазари на територията на общината. Решението е взето на заседание на кризисния щаб. Ще бъдат затворени пенсионерските клубове. Забраняват се масовите събития по селата и града. Превозвачите трябва да осигуряват максимални..

публикувано на 15.09.21 в 13:06
Силистра празнува

Нови почетни граждани

Поет и хирург бяха отличени посмъртно с наградата "Почетен гражданин на Силистра" на днешния празник на града. Имената на поета и журналист Валентин Чернев и на хирурга и общественик д-р Здравко Горанов ще останат завинаги в Летописната книга на Силистра. Валентин Чернев остави зад гърба си 25 издадени книги, от които 22 стихосбирки. Д-р Здравко..

публикувано на 14.09.21 в 15:23

Хванаха двама да поливат канабис

Двама мъже са задържани за отглеждане на наркотични растения. Това съобщават от Областната дирекция на МВР в Силистра. По време на операцията вчера около 22:30 часа криминалистите проверили култивиран терен в землището на село Бабук, където заловили двамата мъже на 20 и на 21 години, докато поливали канабиса си. Намерени са и 18 зелени..

публикувано на 14.09.21 в 12:26

Силистра празнува

С Божествена Света литургия в катедралния храм "Св. Първовърховни апостоли Петър и Павел" в Силистра започва днес празникът на крайдунавския град – Кръстовден. От 9,30 ч. ще бъде отслужен водосвет за здраве и благоденствие на всички силистренци. На тържествено заседание на Общинския съвет в Силистра ще бъдат връчени звания "Почетен гражданин" и..

публикувано на 14.09.21 в 08:46

Откриха изчезнало дете

За броени часове служители на полицейския участък в Ситово откриха изчезнало двегодишно момченце от село Любен. Издирвателната операция е организирана незабавно, след като днес в 13 ч. бил подаден сигнал, че детето е в неизвестност. В спасителните действия били мобилизирани всички полицаи, включили се и петима доброволци от селото...

публикувано на 13.09.21 в 17:47

Приключи конкурсът "Дунавски звезди"

Повече от 100 изпълнители участваха в конкурса за млади изпълнители на популярна песен „Дунавски звезди“ в Силистра. Носител на гран-при на конкурса стана Димитрина Германова от Добрич. В отделните възрастови групи първите места завоюваха Габриела Йорданова от Шумен, Виктория Пощарова от Шумен, Жаблин Костадинова от Бургас и Емили Джамбазова от..

публикувано на 12.09.21 в 15:09