Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Помощ при пътуване

При пътуване в чужбина гражданите да правят медицинска застраховка, препоръчват специалистите. Цената на такъв вид полица зависи от лимита на отговорност, до който застрахователната компания поема разходи за медицински дейности в следствие злополука или внезапно заболяване. „Предвид това, че повечето хора пътуват в чужбина за срок от 7 до 10 дни, цената на такава застраховка е около 10 лева", съобщи застрахователят Ралица Каракашева.

"По принцип условията на този вид застраховки, както ние им казваме "Помощ при пътуване", са почти идентични. Всички те покриват разходи за медицинска помощ вследствие на злополука или заболяване. За заболяване говорим, когато то е внезапно. не изключваме случаите, когато човек има някакво хронично заболяване и получи криза. Също се покриват и разходи за стоматологична помощ, но в повечето случаи те са с отделен лимит", посочи тя.

„Има полици, при които има само участие. Добре е когато хората решат да си направят такъв тип застраховка, да гледат и за това“, добави Ралица Каракашева. 



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Синптичната прогноза за новата седмица

В понеделник ще е предимно слънчево. В сутрешните часове, главно по крайбрежието, ще има условия за намалена видимост. Ще духа слаб, следобед до умерен вятър от югоизток. Минималните температури ще са между 16° и 21°, а максималните от 26°-31° по Черноморието и до 33°-38° във вътрешността.  Във вторник ще има по-значителни увеличения на..

публикувано на 30.06.24 в 15:40

Завърши състезанието "Шуменско плато 2024"

Димитър Карабахчиев от варненския клуб "Tri Team" постигна първото време в най-тежката дисциплина на състезанието "Шуменско плато 2024" - колоездене, бягане и дуатлон, което се проведе днес по пътеките на Шуменското плато. Той е първи в генералното класиране при мъжете дуатлонисти, като измина дистанциите от 32 км. колоездене и 10 км. бягане за 2 часа и..

публикувано на 30.06.24 в 15:25

Обявиха най-добрите исторически любителски филми

Наградиха победителите в Международния фестивал на любителските исторически филми.Това стана на специална церемония в НЧ „Добри Войников-1856“ в Шумен.Жури с председател проф. д. н. Божидар Манов и членове д. н. Силва Хачерян, доц. д-р Стефан Минков, доц. д-р Александър Донев и Стефан Хаджи Андоновски определи следните награди на фестивала:..

публикувано на 30.06.24 в 13:30
Митрополит Даниил Видински

Даниил е новият патриарх

Видинският митрополит Данаиил е новият български патриарх. Това стана ясно след преброяването на бюлетините от втория тур за избор на патриарх и Софийски митрополит от делегатите на Патриаршеския избирателен църковен събор.  Даниил Видински получи на балотажа 69 гласа, а митрополит Григорий - 66. Три от бюлетините бяха недействителни.  Новият..

публикувано на 30.06.24 в 13:11

Загинал е мъж, управлявал каруца

29-годишен мъж от Попово е загинал при катастрофа на път lll-204, км 29+790, съобщават от полицията в Търговище. Той е управлявал каруца в посока Разград, когато 22-годишен мъж – шофьор на лек автомобил БМВ, го застигнал и ударил в задната част.  В резултат на пътния инцидент 29-годишният мъж е загинал на място. До него в каруцата е пътувал..

публикувано на 30.06.24 в 11:55

Шофьор на мотопед без книжка

Мотопед „Kreidler“ е спрян късно снощи за проверка в заветското село Брестовене, съобщават от полицията в Разград. Служителите на реда са установили, че 33-годишният водач е неправоспособен, а превозното средство е без регистрация.  Пробата на мъжа с дрегер е отчела 0,58 промила алкохол в издишания въздух. За случая е уведомен дежурен прокурор,..

публикувано на 30.06.24 в 11:42

Започна фолклорният събор "Златната гъдулка"

Започна 54-то издание на фолклорния събор "Златната гъдулка" в Парка на младежта в Русе. На сцената ще се изявят над 700 участници от различни краища на страната. Участва и детски фолклорен състав "Талисман" от град Тараклия, Молдова.  Певци, инструменталисти и танцьори ще се състезават за награда във форума в две категории - колективно и..

публикувано на 30.06.24 в 10:44