Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Летни ремонти във Велики Преслав

Снимка: Радио Шумен

Започнаха летните ремонти на улици във Велики Преслав. Дейностите стартираха от шосето, което свързва града с археологическия резерват.

„Този участък е с приоритет заради туристическия поток”, каза кметът Александър Горчев.

Този месец ще се работи по още две улици във Велики Преслав. Кърпежи ще има и в село Хан Крум. Заложени за ремонт там са две улици и отсечката между жп прелеза и главния път Шумен – Велики Преслав.

Ремонтните работи започнаха с над 90 000 лв., осигурени от продажби на общинско имущество и със средства от спечелено от Общината дело. По думите на Александър Горчев, това е половината от предвидената за улични кърпежи сума през това лято.






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Град Шумен

Намалиха тротоарното право

Месечна такса от 30 лв. за разполагане на маса с четири стола в центъра на Шумен ще плащат собствениците на заведения. Предложението дойде в писмо до общината от регионалната Асоциация на ресторантьорите и хотелиерите. В старата наредба за определяне на местните такси и цени досега бе заложена единствено дневна такса от 2 лв. за централната градска част...

публикувано на 25.07.24 в 12:55

Хваната в кражба

42-годишна жена от Шумен е извършила кражба на стоки на стойност от 225 лева. Това съобщават от шуменската полиция. Сигналът за криминалното деяние е получен вчера около 11:20 часа от търговски обект на бул. „Славянски“. Жената е задържана за срок до 24 часа в районното в Шумен. Образувано е досъдебно производство.

публикувано на 25.07.24 в 12:18

Пожар на покрива

Покрив и техника изгоряха при пожар в постройка в Нови пазар снощи, други три сгради са спасени от пламъците. Това съобщават от шуменската полиция. Сигналът за огъня е получен около 21:50 часа в РДПБЗН Шумен. Съобщено било за пожар на ул. „Цар Асен“ в Нови пазар. На място е изпратен екип от Смядово.  Установено било, че огънят е унищожил техника и..

публикувано на 25.07.24 в 12:08

Двама арестувани за грабеж

Задържаха двама мъже на 19 и 21 години, извършили грабеж. Това съобщават от шуменската полиция. Криминалното деяние било извършено на 20 юли в 6:00 часа сутринта. 41-годишен мъж вървял по ул. „Цар Освободител“, когато двама младежи със сила му отнели чанта с документи, други вещи и 30 лева.  Работата по образуваното досъдебно производство продължава..

публикувано на 25.07.24 в 11:05

Високите заплати останаха за есента

Високите заплати на управителите на общинските лечебни заведения ще бъдат коментирани отново на септемврийското заседание на Общинския съвет в Шумен, тъй като решение по тази точка днес не бе взето. 17 съветници гласуваха "за", 4 - "против" и 18 - "въздържал се". Преди гласуването на точката кметът проф. Христо Христов призова общинските съветници..

публикувано на 25.07.24 в 10:52

Плиска и с. Каспичан без вода

Без вода ще са днес (25.07.) град Плиска и село Каспичан, съобщават от ВиК Шумен. Причина е авария на водопровод.  Техническият екип е мобилизиран за отстраняване на проблема до края на работния ден, съобщават от водното дружество.

публикувано на 25.07.24 в 10:38

Бисерка Йовчева се закле

Преподавателят по информатика и почетен гражданин на Шумен Бисерка Йовчева влезе в шуменския Общински съвет. Тя положи клетва в началото на днешната общинска сесия. Бисерка Йовчева зае мястото на Даниела Русева от Местна коалиция ДБГ, която стана заместник-кмет по европейски политики, екология и туризъм. Йовчева е била няколко мандата общински..

публикувано на 25.07.24 в 09:55