Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Записването в осми клас - и онлайн

Снимка: Ardes.bg

На 24 юли изтича срокът за подаване на заявления за участие в третия етап на класиране на седмокласниците. Учениците могат да подават документи в училищата, определени от Регионалните управления на образованието, както и по електронен път през един от двата портала: priem.mon.bg и 7klas.mon.bg.

Радио Шумен припомня, че в Търговищка област свободните места след второто класиране са общо 293. Шестнайсет от обявените 53 паралелки за 8 клас в Търговищко са запълнени на 100 %. В 11 от класовете има единични свободни бройки, а останалите могат да приемат по още десетина ученици. Подробна информация за свободните места е публикувана в сайта на Регионалното управление на образованието в Търговище.ВИЖТЕ ОЩЕ

Областните управители на крак

Засега няма доказан случай на пациент с коронавирус в България, съобщи тази сутрин ръководителят на Кризисния щаб проф. Венцислав Мутафчийски. Около 20 души са под карантина в различни болници в страната с леки симптоми, след като са се завърнали от Италия и други рискови страни. Вчера завършиха изследвания от Пловдив, от Сливен и от Габрово,..

публикувано на 26.02.20 в 10:01

Затварят пътен участък за час

Затварят участък от първокласния път София – Варна между Търговище и Белокопитово за един час днес. Спирането на трафика ще бъде от 15 до 16 ч. заради взривни работи, свързани с изграждането на участъка от магистрала „Хемус“ между Буховци и Белокопитово. Превозните средства ще бъдат пренасочени по второкласния път Търговище – Разград, през Трапище..

публикувано на 26.02.20 в 09:01

Щаб срещу коронавирус

България създава национален кризисен център към ВМА заради коронавируса. Това беше решено на извънреден Съвет по сигурността в Министерски съвет, предаде Агенция БГНЕС. По сухоземните граници ще бъдат назначени екипи с дежурства с мобилни термометри, съобщи директорът на ВМА Венцислав Мутафчийски. На граничните ни пунктове са разпределени..

публикувано на 25.02.20 в 09:31

Идват парите за тютюна

На 26 февруари ще бъдат преведени средствата на тютюнопроизводителите по преходната национална помощ за тютюн - Кампания 2019 година. Това съобщи първо за Радио Шумен председателят на Националната асоциация на тютюнопроизводителите в България Цветан Филев. Ще бъдат разпределени над 76 милиона лева на 42 230 бенефициенти, участници по схемата...

публикувано на 25.02.20 в 09:23

Къде спира токът

Поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия в Разградско, от 09:00 ч. до 16:00 ч. днес ще бъде прекъснато електрозахранването в района на с. Прелез - улиците: "В. Левски", "Черни връх", "Мусала", "Искър", "Вихрен", "Рила", "Пирин", "Шипка", "В. Коларов", Й. Йовков" и част от "Лудогорие"...

публикувано на 25.02.20 в 06:39

Слънчево и тихо

През нощта беше предимно ясно и вятърът навсякъде отслабна. В 5.00 часа температурата в Търговище беше минус 1 градус, в Разград – 2, в Русе и Силистра – 3. В Шумен беше 0 градуса. Днес ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен южен вятър, който след обяд временно ще се засили. Максималните температури ще са между 11 и 16 градуса,..

публикувано на 25.02.20 в 06:13

Шуменци отново без вода

Части от Шумен остават без вода, съобщиха от ВиК-дружеството. Тежка авария е станала на главния водопровод на ул. "Съединение" 73. Това е причината да започне поетапното спиране на водоподаването за кварталите "Добруджа", "Еверест", високите части на кв. "Тракия", централна градска част и района на кооперативния пазар - гр. Шумен. Очаква се..

публикувано на 24.02.20 в 21:44