Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кърпят междуселски пътища в община Велики Преслав

В община Велики Преслав започна подготовка на общинската пътна мрежа за зимния сезон. Подрязват се храсти и се почистват сервитути. Предстоят и кърпежи на настилките. Първо ще се работи по участъка между селата Златар, Суха река и Салманово. Вторият обект е отсечката, която свързва новия жп прелез до село Хан Крум с главния път Велики Преслав – Шумен. Частични ремонти ще има още по асфалтовата настилка от разклон Кирково към село Кочово. Дейностите ще продължат около месец. Заложените в общинския бюджет средства са 103 000 лева. 

Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Народната работа над всичко

„Гледай народната работа повече от всичко друго, повече и от себе си да я уважаваш!” е насловът на документална изложба, която днес беше открита в Регионалната библиотека „Стилиян Чилингиров“ в Шумен. Тя е създадена от Държавния архив във Варна съвместно с Радио Варна по повод 150-годишнината от гибелта на Васил Левски. Заглавието на експозицията е..

публикувано на 17.07.24 в 12:49

Памет за Левски

187 години от рождението на Апостола на свободата и 146 години от освобождението на град Шумен ще бъдат отбелязани с ритуал по поднасяне на венци и цветя пред паметника на Васил Левски. Честването в четвъртък, 18 юли, ще започне от 09.00 часа в храм „Свето Възнесение Господне“ с панихида за загиналите за освобождението на България и молебен за здраве..

публикувано на 17.07.24 в 12:36

Пазители на сферата

Фондация „Подобри“ обявява доброволческата мисия „Младежка сфера". Събитието започна днес в младежкото пространство до хотел „Шумен“, а целта е да запознае обществеността с дейностите и предизвикателствата, пред които се изправят екипът и доброволците, които се грижат за сферата.  По време на инициативата младежи имат възможността да участват в..

публикувано на 17.07.24 в 12:19

Спецакция в Шуменско

Близо 300 растения от вида на конопа са намерени от полицията в частен дом в село Цани Гинчево, обитаван от 48-годишен мъж. Това е станало в рамките на специализирана операция, насочена срещу битовата престъпност в област Шумен. В хода на същата акция в частен имот във Велики Преслав криминалисти открили и иззели самоделен пистолет.  В жилище в..

публикувано на 17.07.24 в 12:03

Кола изгоря на пътя

Лек автомобил "Мерцедес" е унищожен при пожар тази нощ, съобщават от шуменската полиция. При прибиране от произшествие в село Близнаци около 00:20 часа противопожарният екип забелязал мерцедесът да гори на пътното платно между селата Хитрино и Сливак.  По данни на водача, по време на движение от двигателния отсек започнал да излиза дим, а малко..

публикувано на 17.07.24 в 11:19

Закани за убийство

68-годишна жена подала сигнал в полицейското управление в Шумен вчера, че получила закана за убийство.Това съобщават от шуменската полиция. По нейни данни, това е станало на 13 юли в частен дом в село Добри Войниково. Заплахите и заканите към нея били отправени от 45-годишен мъж, неин племенник. Образувано е досъдебно производство.

публикувано на 17.07.24 в 11:11

Спасиха 10 къщи в Преселка

10 жилищни сгради и слънчогледов блок от 300 декара са били спасени от изгаряне след пожар в село Преселка. Това съобщават от шуменската полиция. Сигнал за горяща къща близо до язовира е приет в 16:39 часа вчера в дежурната част на Районната служба "Пожарна безопасност и защита на населението" в Нови пазар.  Към адреса са насочени противопожарни..

публикувано на 17.07.24 в 11:05