Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мащабен ремонт на търговищка градина

Близо два милиона лева ще бъдат инвестирани за ремонт и обзавеждане на целодневна детска градина „Снежанка“ в Търговище. Средствата за ремонт на сградата са осигурени по проект "Обновяване и модернизиране на общинската инфраструктура", обясни ръководителят на проекта Никола Станчев. "Ремонтните дейности включват конструктивно укрепване, цялостен ремонт на покрива върху него ще се монтират шест слънчеви колектори. Ще има цялостен ремонт на санитарните възли, рампите за инвалиди, изграждане на нова актова зала, нов физкултурен салон, нов асансьор за достъпна среда, озеленяване и облагородяване на двора и изграждане на нови детски площадки", добави Станчев. Децата от всички групи на детската градина са преместени в съседни градини.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Община Опака

Нов заместник-кмет на Опака

Рефие Ахмедова е новият заместник-кмет на община Опака. Тя поема ресор „Образование и социална политика“ и е назначена от средата на август, предава БТА.  Рефие Ахмедова е завършила Шуменския университет „Еп. Константин Преславски“ с образователна степен магистър химик. От 2001 г. досега е била учител в Средно училище „Васил Левски“ в Опака...

публикувано на 02.09.24 в 13:19

Топъл обяд в Антоново

Над 400 души от Антоново и 40 населени места от общината получават топъл обяд по проект, заяви ръководителят на проекта Айсел Ахмедова.  Вече 20 месеца нуждаещи се от подкрепа жители всекидневно имат супа и основно ядене, а веднъж седмично и десерт, по предварително изготвено меню. Стойността на един храноден е 3,64 лв.  Фирмата доставчик е избрана..

публикувано на 02.09.24 в 11:36
Община Антоново

Антоново празнува цяла седмица

50-годишнината от обявяването на Антоново за град ще бъде отбелязана през септември.  По повод юбилея, днес от 10:00 часа в сградата на Народното читалище „Христо Ботев–1921“ ще бъде открита фото изложба „Антоново – 50 години град“.  А в сряда (04.09.) от 18:00 ч. ще се състои тържество за поднасяне на венец пред паметника на Антон Кръстев. От 19:00..

публикувано на 02.09.24 в 08:42

Ремонтират бул. "България"

Започва реконструкцията и рехабилитацията на бул. „България“ в Попово, съобщиха от общината. Дейностите ще засегнат участъците от ул. „29 юни“ до ул. „Ковачевска“ и от ул. „Ковачевска“ до ул. „Раковска“. Ремонтът започва след сключени договори за безвъзмездна финансова помощ, подписани с Държавен фонд „Земеделие“ и МИГ-Попово. Предвидено е..

публикувано на 30.08.24 в 12:32

Удар на пътя

Мъж и жена са пострадали при пътен инцидент в Поповско. Това съобщават от търговищката полиция. Инцидентът станал вчера около 13:50 часа в поповското село Зараево. 18-годишен водач с лек автомобил „Ситроен Ц5“ навлязъл в лентата за насрещно движение. Там се е блъснал в лек автомобил „ВАЗ", управляван от 49-годишен водач.  При удара водачът на..

публикувано на 30.08.24 в 11:44
Първо СУ

Местят 1206 деца заради ремонт

Учениците от I СУ „Св. Седмочисленици“ в Търговище ще се обучават в няколко образователни заведения по време на ремонтите в училището. Решението бе взето на заседание на Общинския съвет.  От началото на учебната година децата от предучилищната група ще се обучават в сградата на ДГ № 3 „Здравец“. Учениците от I до IV клас ще бъдат преместени в сградата..

публикувано на 30.08.24 в 09:04

Емигранти с дар за децата

Жители на Търговище, емигрирали в САЩ, финансират изграждането на детска площадка в село Ловец. До дни в населеното място се очакват да пристигнат съоръженията за игра на подрастващите. С тях ще бъде възстановен кътът в двора на местното читалище, каза за БТА кметът на Ловец Бейе Авджъ.  Населението към момента е около 300 души. Повече от сто са..

публикувано на 29.08.24 в 08:40