Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вандали вилнеят в Русе

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Поредна вандалска проява е установена в подлеза на кръговото кръстовище при бул. „Скобелев“ и бул. „Липник“ в Русе, съобщават от местната администрация. На видеозаписите от охранителните видеокамери се вижда как две момичета рисуват по стените на подлеза на кръстовището, след като са били почистени от Община Русе. Миналата седмица огледалото в подлеза също беше счупено, а сигналът беше подаден към компетентните органи.

Кметът на община Русе Пламен Стоилов редовно сезира полицията за установяване на нарушителите и предотвратяване на други вандалски прояви. От общинската администрация настояват за наказания на родителите на извършителите, както и за възстановяване на щетите.

Община Русе отправя апел към гражданите да сигнализират, ако станат свидетели на нарушения, на имейл – mayor@ruse-bg.eu или на тел. 112. Призовават се гражданите, които разпознават извършителите от охранителните камери, да се обадят на Областна дирекция на МВР – Русе на тел. 082/ 882 91 или на СЗ „КООРС“ на тел. 0882 898 367. Анонимността на свидетелите е гарантирана.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Радослав Драшков

През Европа с колело

Да обиколи Европа с колело. Това ще опита да направи 21-годишният русенец Радослав Драшков. Пътешествието му започва в понеделник. По време на приключението Драшков си е поставил две допълнителни цели. Първата е да популяризира родния си град в чужбина, а втората е да насърчи младите хора да не пушат. „Русе е често засенчван от по-големите..

публикувано на 10.08.24 в 14:39

Безплатни кардиологични прегледи

Продължава кампанията за профилактика на сърдечно-съдовите заболявания на УМБАЛ „Медика Русе“ през август .Безплатните скринингови прегледи при кардиолог и съдов хирург са в събота, като те ще се извършат на 10 и 24 август на адрес – ул. „Рига“ 35.  От тях могат да се възползват пациенти с проявена симптоматика или с установени заболявания. За целта е..

публикувано на 09.08.24 в 09:42

Приемат проекти за култура

Русенски творци могат да кандидатстват за безвъзмездна финансова помощ по три конкурсни програми на Националния фонд „Култура“, съобщават от общинската администрация в Русе. Отворени за кандидатстване са програмите “Любителско изкуство”, “Създаване” и “Фестивали”. Името на първата програма показва, че тя се фокусира върху развитието и..

публикувано на 09.08.24 в 09:07

Смесени патрули в небето

Наблюдение по въздух на границата между Румъния и България е в сила от днес. То ще се извършва с хеликоптер, предава Аджепрес, Румъния. Началото беше поставено от Териториалния инспекторат на граничната полиция в Гюргево, съобщава БТА.  “Ние, като членове на Шенгенското пространство, сме длъжни да предприемем и компенсаторни мерки и затова заедно..

публикувано на 09.08.24 в 08:43

Дезинфекция на Дунав мост

Като превенция срещу чумата по дребни преживни животни на Дунав мост при Русе се извършва дезинфекция на влизащите в България превозни средства. По-рано днес заместник областният управител Георги Георгиев инспектира системата за дезинфекция. От проверката стана ясно, че тя работи безпроблемно.  Целта на съоръжението е да осигури..

публикувано на 08.08.24 в 16:29

Домът е там, където е котката

Инициатива „Домът е там, където е котката“ започна русенското Сдружение „Дунавско сияние“. Проектът е по случай Световния ден на котката - 8 август и е насочен към полагане на реална грижа и защита на уличните бездомни животни в Русе, съобщават от местната администрация. В месеците август и септември ще бъдат сглобени 10 къщички. Те ще бъдат..

публикувано на 08.08.24 в 11:52

Сменят уличен водопровод

Поради започнали изкопни дейности във връзка с аварийна подмяна на водопровод по ул. „Чая“ в Русе, временно ще бъде затруднено движението по улицата, съобщават от вдодоснабдителното дружество в дунавския град.  В момента се извършва поетапна реконструкция на участък от водопровода по ул. „Чая“ от кръстовището с бул. „Цар Освободител“ до кръстовището..

публикувано на 08.08.24 в 08:17