Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Късо съединение във фризер причини пожар

Снимка: pixabay.com

76-годишен мъж е с обгаряния след пожар, възникнал в дома му в село Айдемир тази сутрин около 7,30 ч. От полицията в Силистра уточняват, че по първоначални данни огънят тръгнал от късо съединение във фризер и унищожил битова техника, врати, прозорци и покъщнина в три помещения.

Силистренски пожарникари потушили пламъците, преди да обхванат останалите три стаи и покрива на къщата. Стопанинът, който е лежащо болен, получил обгаряния и е транспортиран с линейка в Спешния център на МБАЛ - Силистра. 70-годишната му съпруга е обгазена, но според информацията към момента, опасност за живота ѝ няма.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Младоженци с дарение

Полина и Калоян от Силистра, които от 3 септември са семейство Иванови, днес дариха 750 лв. на 12 деца, настанени в центровете от семеен тип в дунавския град. С парите ще бъдат купени помагала и учебни пособия за всички от социалните звена. Благотворителният жест на Полина и Калоян включва и още едно дете, което се отглежда в домашна среда и се нуждае..

публикувано на 24.09.20 в 15:31

Масови проверки за трудови договори

6 случая на работа без трудов договор са установени при проверки на двама работодатели в Силистренско, 4 от които са при работодател, проверяван и преди това, съобщават от Инспекцията по труда в Силистра. Проверени са общо 8 работодатели. Дирекцията в Силистра се е включила в проверки на агенцията в цялата страна на работодатели, при които през..

публикувано на 24.09.20 в 12:28

Затвярат Силистра за тирове

Декларация с искане тежкотоварните автомобили да нямат право да минават през Силистра ще изготвят представители на местната власт, полицията, митницата и на гражданската инициатива от града. Това бе решено на среща между общинската администрация с жители на Силистра по проблемите на тежкотоварния трафик от тирове през града. Декларацията ще бъде..

публикувано на 24.09.20 в 08:59

Вдигат блок за социалнослаби

Първа копка за строителството на социални жилища беше направена днес в Силистра. Проектът на стойност над 1 327 000 лева е по оперативната програма "Региони в растеж". Предвижда се строителство на сграда на пет нива с 16 жилища. В сутерена ѝ са разположени индивидуални складови помещения, помещение за колички и велосипеди, общо мазе и малък..

публикувано на 23.09.20 в 12:23

Ранен при трудова злополука

69-годишен мъж е с осакатен крак след трудова злополука, съобщават от Областната дирекция на МВР – Силистра. Инцидентът станал в понеделник в село Преславци. Мъжът пострадал по време на работа с адаптер, прикачен към комбайн, при ронене на царевица. Настанен е в болница в Русе. Причините за инцидента се изясняват, образувано е досъдебно..

публикувано на 23.09.20 в 09:44

Паметна плоча на празника

Паметна плоча в чест на добруджанците мъченици от периода 1913-1940 г. бе открита в Тутракан по повод празника на града, свързан с освобождението му от румънска окупация и 80 години от подписването на Крайовския договор. В края на празничния ден ще се състои тържествена заря проверка, след което започва концертът на Националния ансамбъл..

публикувано на 21.09.20 в 14:12

Румен Радев на празника в Тутракан

Жителите на Тутракан честват днес празника на своя град. По този повод от 10.30 ч. ще има тържествена сесия на Общинския съвет, а час по-рано е откриването на паметна плоча, посветена на 80-та годишнина от подписването на Крайовския договор, с който Южна Добруджа е възвърната на България. 21 септември е обявен за празник на Тутракан с решение..

публикувано на 21.09.20 в 07:44