Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Предоговориха ли силите в коалицията?

Снимка: БНР

"Видяхме, че след коалиционния съвет снощи изведнъж всички позиции, някои от които доста крайни, бяха примирени.  Това означава, че вероятно има предоговаряне на силите вътре в коалицията". Така политологът Иван Начев коментира резултатът от продължилата снощи 4 часа среща на партиите в управлението, след която стана ясно, че управляващата коалиция е стабилна и единна.

"Когато има кризи, такива крайни изказвания, каквито имаше преди и след срещата, говорят за други вътрешни договорки. Защото няма как за толкова кратко време да бъдат примирени толкова крайни позиции, ако не са договорени други неща. Тези други неща, разбира се ние никога няма да ги разберем какви са. Или може би ще ги разберем, следвайки и гледайки какво ще се случи през останалите шест месеца", посочи той.

По думите на Начев обаче, напрежението ще продължи да расте. Политологът заяви още, че не е невъзможно и да има предсрочни парламентарни избори.

"Борисов никога не е изкарвал пълен мандат. Това е много съществено за него, част от неговия имидж и поведенчески стратегии. Ние знаем, че догодина има два избора в България, така че не е невъзможно, да поиска да съчетае изборите за парламент с местните избори или с вота за Европейски парламент", каза още Иван Начев.

Според него, новият политически сезон ще е напрегнат и интересен.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Измамни имейли от името на Енергото

В ЕНЕРГО-ПРО са постъпили сигнали от клиенти за получени имейли от името на компанията, които съобщават за „надвзети“ суми. Клиентите се приканват да споделят лична информация и да последват зловреден линк с цел възстановяване на сумите. Енергийната компания, обслужваща Североизточна България, се разграничава от тези недобросъвестни..

публикувано на 02.07.20 в 13:23

Ремонтират околовръстното на Исперих

Одобрен е проектът за ремонт на околовръстния път  на Исперих. Трасето включва у лиците „Васил Левски“, „Христо Смирненски“, „Ахинора“, „Никола Вапцаров“ и „Арда“ в  Исперих , като  общата дължина на пътния участък  е 4,833 км.  Общата стойност на строително-ремонтните работи е 5 540 000 лв. Работата по участъка се планира да започне до месец...

публикувано на 01.07.20 в 18:41

Нови цени на тока

Комисията за енергийно и водно регулиране прие нови цени на електроенергията, които за битовите клиенти на ЕНЕРГО-ПРО са дневна тарифа – 0,19753 лв./kWh, нощна тарифа – 0,11058 лв./kWh, без ДДС. Средното увеличение е 1,05%, като цените влизат в сила от днес. Новите цени ще са в сила до края на  септември, в случай че все още не са излезли на..

публикувано на 01.07.20 в 18:00

Кампания "Какво е дом?"

Стартира трета част на кампанията на Каритас „Какво е дом?“. Тя ще продължи три години и обхваща „Каритас България“ и още 11 „Каритас“ организации от Европа. Акцентът е върху взаимовръзката между миграцията и развитието, причините за миграцията и дълбокия смисъл на мястото, което наричаме дом. Тази година кампанията насочва внимание към..

публикувано на 01.07.20 в 10:50

158 нови случая за денонощие

158 са новите случаи на COVID-19 у нас за последното денонощие при направени 3343 PCR-теста, показват данни, публикувани на Единния информационен портал към полунощ. Според тях, за последните 24 часа у нас са починали 7 души, а 94 са се излекували. Общо 435 пациенти с коронавирус остават в болница, от които 32 са в интензивни отделения. Нов..

публикувано на 01.07.20 в 07:39

Джулай морнинг край Шкорпиловци

Бях там в едно юлско утро търсех любовта. със силата на новото зазоряване и прекрасното слънце /Юрая Хийп/

публикувано на 01.07.20 в 07:08

Очакват ниски добиви

С около 40% по-ниски добиви очакват зърнопроизводителите в Лудогорието. В областта засетите площи с пшеница са 55 189 хектара, с 5800 хектара повече в сравнение с миналата година. Средният добив към момента е 500 кг/дка, при 597 кг. за миналата година. Качеството на пшеницата също не е много добре, коментира Йордан Панчев – зърнопроизводител от..

публикувано на 30.06.20 в 13:22