Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Задържаха крадец на ламарина от покрив

Снимка: Радио Шумен

В Тутракан 18-годишен младеж е бил уличен в кражба. На 5 септември той демонтирал и откраднал 11 листа поцинкована ламарина от покрива на бивша кравеферма в землището на село Черногор, но бил разкрит и задържан от полицията. По случая е образувано досъдебно производство, съобщават от полицията в Силистра.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Ниски води на Дунав

До 163 см падна вчера нивото на река Дунав при Силистра. Това е отбелязано в сайта на Агенцията за проучване и поддържане на река Дунав. За днес се отчита повишаване с 16 см. Критичното ниво в силистренската акватория е под 120 см. При ниски нива опасност от образуване на прагове има в силистренския участък на река Дунав около село Ветрен, в..

публикувано на 22.07.21 в 11:11

Обявиха второ класиране за гимназиите

Излезе второто класиране в гимназиите след 7 клас. Тази година в Шуменска област ще бъдат сформирани над 70 професионални и профилирани паралелки с прием в 8 клас, местата са над 1600. Силистра също обяви в торото класиране за прием в VІІІ клас. До момента се записаха 701 ученици от първото класиране. Класирани ученици, които не се явиха..

публикувано на 20.07.21 в 14:51

Имунизации по селата

Мобилни пунктове за ваксиниране срещу коронавирус ще има днес в малките населени места от Силистренска област, се съобщава в Единния информационен портал. Мобилният екип на Многопрофилната болница за активно лечение – Силистра ще бъде в пет села. В 9,15 ч. ще се поставят ваксини в  кметството в Белица, в 11 ч. –  в здравната служба в Шуменци, в 11,20..

публикувано на 18.07.21 в 09:03

Йовков на стенопис

До две седмици трябва да бъде завършена художествена композиция на фасадата на Средното училище "Йордан Йовков" в Тутракан по проект "Подкрепа за успех". Използва се секо техника, при която се работи върху суха мазилка с водоразтворими бои. Женя Калева, родом от Шумен, е автор на документалния стенопис, чрез който ще бъде пресъздаден..

публикувано на 16.07.21 в 16:15

Президентът на жътва

С хляб и сол посрещнаха в силистренското село Професор Иширково българския президент Румен Радев. Преди минути той пристигна със съпругата си Десислава Радева за откриване на жътвената кампания. Негов домакин е кметът на община Силистра Юлиян Найденов. Житните блокове са собственост на земеделска кооперация "Нива". В момента местна фолклорна група..

публикувано на 16.07.21 в 09:29

Президентът открива жътвата

Президентът Румен Радев е на посещение в Силистренска област днес. От 9 ч. той ще участва в откриването на жътвената кампания в село Професор Иширково. В 11.30 ч. държавният глава ще бъде посрещнат с ритуал пред сградата на Художествена галерия Силистра. В една от залите малко по-късно е срещата му с граждани и творци. В програмата на..

обновено на 16.07.21 в 07:45

Дрогирана зад волана

24-годишна жена е задържана за шофиране след употреба на дрога, съобщават от Областната дирекция на МВР в Силистра. Вчера около 22:20 часа тя се движела по ул. „Христо Ботев“ в Тутракан. Полицаите установили, че е седнала зад волана след употреба на амфетамин и метамфетамин. Отказала е да даде кръвна проба. По случая е образувано бързо..

публикувано на 14.07.21 в 09:47