Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Възстановено е движението по АМ "Хемус"

Снимка: БГНЕС

Възстановено е движението по АМ "Хемус" след като тази сутрин се преобърна камион. Инцидентът стана в посока Варна преди Нови пазар. Движението беше пренасочено, но преминаването вече е възможно. При инцидента няма пострадали, съобщиха от ОД на МВР-Шумен. 54-годишният шофьор от Аксаково, който управлявал товарен автомобил „Ивеко“ е преобърнал возилото върху пътното платно, а част от каросерията на камиона беше в насрещната лента за движение.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Маркет линкс": ГЕРБ отново първи

ГЕРБ-СДС отново би била първа политическа сила с почти 22%, ако изборите бяха сега. ДПС като монолитна партия би получила 15,4 на сто от гласовете и се нарежда на второ място. Следват "Продължаваме промяната-Демократична България", "Възраждане" и БСП. Това показват данните от национално проучване, финансирано и осъществено от bTV и "Маркет ЛИНКС"...

публикувано на 28.08.24 в 11:38

ЦИК започна работа

Централната избирателна комисия ще приема заявленията на партиите и коалициите за участие в предсрочните парламентарни избори от 2 до 11 септември.  Преди това - до 1 септември, областните управители трябва да проведат консултации с партиите за състава на районните избирателни комисии.  Крайният срок за регистрация на листите по изборни райони изтича..

публикувано на 28.08.24 в 10:55

Европари за семейни фирми

Семейните фирми и предприятията от творческите индустрии и занаятите могат да заявят подкрепа с европейски средства за повишаване на производствения си капацитет.  Фирмите могат да кандидатстват за безвъзмездна финансова помощ между 15 000 и 150 000 лв. по Програма "Конкурентоспособност и иновации в предприятията“. За първи път подпомагането е..

публикувано на 28.08.24 в 08:53

Планово без ток

Бюлетин за планови прекъсвания на територията на областите Разград, Русе, Силистра, Търговище, Шумен Сряда, 28.08.2024 г.: Разград На  28.08.2024 от 09:00 ч. до 16:30 ч. , поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в селата Лудогорци, Старо..

публикувано на 28.08.24 в 07:28

Облачна и дъждовна сряда

Днес облачността ще бъде променлива, над Североизточна България до значителна. Още от сутринта ще има валежи от дъжд, на места те ще бъдат краткотрайни по характер, придружени от гръмотевици.  С прекъсвания валежите ще продължат през целия ден. Вятърът ще е умерен от северозапад. Преобладаващите минимални температури ще са високи – между 18° и 23 °,..

публикувано на 28.08.24 в 06:33

Новият кабинет се закле

На извънредно заседание, продължило едва 8 минути, вторият служебен кабинет на Димитър Главчев положи клетва пред депутатите.  Точката бе единствена за народните представители.  Държавният глава Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова присъстваха на церемонията

публикувано на 27.08.24 в 11:32

Президентът подписа указите

Президентът Румен Радев подписа указ за назначаване на второто служебно правителство с премиер Димитър Главчев от днес, съобщиха от "Дондуков"2. Временната власт трябва да подготви предсрочните избори. С друг указ държавният глава насрочи за 27 октомври вота за 51-во Народно събрание. Премиерът и министрите ще положат клетва в..

публикувано на 27.08.24 в 09:26