Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Чистят Разград заедно

град Разград
Снимка: www.bulgariainside.com

В Областната администрация в Разград започна раздаването на 600 чувала и 1000 чифта ръкавици за доброволците, които ще участват в инициативата „Да изчистим България заедно “. Помощните материали се предоставят на общинските администрации, които ги раздават на желаещите. От местните управи предоставиха информация за местата, където ще се чисти в събота.

В община Исперих местата за почистване са: Градски парк – ул. „Борис Савов“; зелени площи на ул. „Стефан Караджа“, ул. „Васил Левски“ /парк „Владимир Друмев“/, на ул. „Хан Аспарух“ /блок „Кристал“/ и в ж.к. „Васил Априлов“; както и Градски стадион и Местността „Сборяново“.

В община Самуил се очаква включване на над 150 доброволци. Ангажименти за включване в инициативата са поели: Общинска администрация-Самуил, ОУ„Св. Св. Кирил и Методий“-с. Самуил и ОУ„Христо Ботев“-с. Владимировци. Почистване ще се извърши в населените места: с.Самуил, с.Пчелина, с.Владимировци, с.Ножарево, с.Богданци, с.Голяма Вода, с.Хърсово, с.Желязковец, с.Хума, с.Богомилци, с.Кривица, както и на местностите „Парка“, „Деведжи“, „Лозята“, „Орта кулак“, „Токат азъ“ в с. Самуил; както и на детски площадки в с.Самуил, с.Хърсово, с.Голяма Вода, с.Владимировци, с.Пчелина.

В община Цар Калоян ще се почистват централните зони в селата Езерче и Костанденец, а в общинския център - по улица „Христо Ботев“ и отсечката за гробищата извън града, в посока гр. Ветово; по улица „Филип Тотю“ - пресечна на ул. „Христо Ботев“; по улица „Русе“ в посока с. Костанденец; Централна зона: пл. „Демокрация“, паркинг, автоспирка, поща и др.

В община Завет ще се почистват обществени места, паркове, градини, озеленени площи, междублокови пространства, дворове на фирми, училища и детски градини, находящи се на територията на общината. Събраните отпадъци ще се транспортират до Регионално депо за неопасни отпадъци – Разград от Общинско предприятие „Воден – 2009“.

В община Лозница се очаква включване на над 90 доброволци в кампанията „Да изчистим България заедно“. Те ще чистят в 11 населени места. В Бели Лом ще чистят централна улица „Цариградско шосе“, зелени площи около стадиона и терена около селскостопанския двор. Във Веселина ще чистят зелени площи около ДГ„Пролет“ – ул. „Хр. Ботев“ и около ОУ „Иван Вазов - ул. „Хр. Ботев“; в Ловско - зелени площи по ул. „Паркова“ и ул. „Стара планина“; в Манастирци - Зелени площи по ул. „Ал. Стамболийски“; в Гороцвет - улица „Димчо Дебелянов“; в Каменар - зелени площи по улиците „Беласица“ и „Тодювци“; в Синя вода - зелени площи по ул. „Ал. Стамболийски“ и зелени площи на детската градина и около кметството; в Студенец - зелени площи около читалището по ул. „Странджа“ и зелени площи по ул. „Огоста“, в Тръбач- централни части на населеното място и зелени площи по ул. „Венелин“ и ул. „Арда“; в Чудомир - зелени площи около кметството и зелени площи около детска и спортна площадка. В общинския център Лозница ще се чистят междублоковите пространства по ул. „Дружба“, Централен градски парк и малък градски парк.

В кампанията в областния град Разград ще се включат Областната администрация, ТП на НОИ, Териториално подразделение на НАП, ОДБХ, Областна дирекция „Земеделие“, училища и неправителствени организации.

Предвидените места за почистване са: „Младежки парк“ в ЖК„Абритус“; вилна зона „Дянковски път“; местност „Пчелина“ в землището на гр. Разград /зона за спорт и пикник срещу бивш ресторант „Горски кът“/, междублокови пространства, детски площадки и други.

Служителите в Областната администрация ще почистват местността „Пчелина“.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

50 000 лева гаранция за Манукян

Диригентът Левон Манукян е освободен под парична гаранция в размер на 50 000 лв., потвърди наблюдаващият прокурор Галин Гавраилов.  Вече бившият директор на Театрално-музикалния и филхармоничен център в Разград има наложена забрана да напуска страната. Манукян е с обвинение за длъжностно присвояване в особено големи размери чрез фиктивно..

публикувано на 01.10.24 в 10:55

Нападнаха мъж с пистолет

70-годишен мъж от кубратското село Бисерци бил нападнат от 59-годишен съселянин с газов пистолет, съобщават от разградската полиция. Сигналът е подаден малко преди 2:00 часа през нощта вчера. Двамата си разменили удари, при които потърпевшият успял да отнеме пистолета от нападателя.  По случая е започната проверка. Извършителят на деянието е..

публикувано на 01.10.24 в 10:50

Детска храна по домовете

Детската кухня към детска ясла „Звездици“ в Разград ще доставя храна по домовете, съобщиха от общинската администрация.  От 7 октомври започва новата услуга за удобство на родителите, които по различни причини нямат възможност да посещават всеки ден кухнята. През миналия месец потребителите на кухнята са били 304.  За целта е купен е автомобил и..

публикувано на 01.10.24 в 08:58

Гледат мярката на Манукян

Прокуратурата в Пловдив днес решава каква мярка за задържане да поиска за диригента Левон Манукян, който вече е освободен от длъжността директор на Театрално-музикалния и филхармоничен център в Разград.  Според прокуратурата, Манукян е обвинен за фиктивни назначения. Той е заподозрян за източването на държавни средства в огромни размери по необичайна..

публикувано на 01.10.24 в 08:26
класна стая

138 000 за маломерни паралелки

Община Исперих ще дофинансира паралелки с под установения минимум ученици.  На своето заседание общинските съветници дадоха съгласие през новата учебна година в седем училища в Исперихско да има 33 маломерни паралелки. От тях четири са формирани от два класа.  От общинския бюджет ще бъдат осигурени над 138 000 лв.  На заседанието на Общинския съвет..

публикувано на 01.10.24 в 08:00

Арестуваха маестро Манукян

Арестуван е известният диригент и директор на Театрално-музикалния и филхармоничен център в Разград Левон Манукян. Освен него по досъдебното производство, наблюдавано от Окръжната прокуратура в Пловдив и свързано с разследване на длъжностно присвояване и пране на пари, са задържани още трима души. Това съобщава Радио Пловдив. Според държавното..

публикувано на 30.09.24 в 16:43

Спорт срещу насилие

Община Разград се включва в Националната информационна кампания за превенция на насилието и злоупотребата с деца, която е организирана от Държавната агенция за закрила на детето. Основната цел е да се променят обществените нагласи и да се постигне нулева толерантност към всякакъв вид насилие над и между деца.  По този повод днес от 14:30 ч. в..

публикувано на 30.09.24 в 09:20