Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Никола Козлево с празник на 24 май

Алея на родовата памет - Никола Козлево
Снимка: Никола Смиленов

Празникът на Община Никола Козлево да бъде на 24 май. Това е записано в проектонаредбата за символиката, знаците, официалните празници и отличията на Общината, която е предложена за публично обсъждане.

„В момента 24 май е празник на село Никола Козлево. За Общината празникът е на 23 септември, но реално той не се отбелязва“, каза за Радио Шумен председателят на Общинския съвет Стефан Стефанов.

Графично изображение на закрилника на селото – Свети Димитър, се поставя на обратната страна на почетния знак на Община Никола Козлево. Този почетен знак се връчва от кмета на български и чужди граждани, които имат значителен принос в развитието на Общината, каза още Стефанов.

Наредбата за символиката, знаците, официалните празници и отличията е публикувана на интернет страницата на Община Никола Козлево, а общественото обсъждане е на 15 октомври. Дотогава в администрацията се приемат предложения и становища по документа.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Къщичка за книги

Къщичка за книги бе поставена в Нови пазар в навечерието на 24 май. Тя е монтирана пред сградата на общината.  Инициативата е на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.  Идеята е всеки гражданин да има достъп до книга, която може да си вземе, да прочете и да върне отново в къщичката. Целта е да се..

публикувано на 23.05.24 в 16:36

Шумен търси компенсации

Финансови претенции към фирмите, ремонтирали ул. „Университетска“, предявява община Шумен, тъй като улицата е още в гаранционен срок, но се нуждае отново от ремонт на канализацията.  „Водим усилени действия, за да докажем некачествено изпълнение. Затова се заснема действителното състояние на канализацията, за да можем до 6 юни, когато е крайният..

публикувано на 23.05.24 в 15:45

Туристически поход в Шумен

Поход до скалния манастир над село Хан Крум организира Дирекцията на ПП „Шуменско плато“ на 26 май - неделя. Той  ще започне от 10:00 часа, а сборният пункт е Летният информационен център на ДПП „Шуменско плато“, който се намира на паркинга до паметник „Създатели на българската държава“.  Преходът е с продължителност около 3 часа с почивките, като..

публикувано на 23.05.24 в 14:50

Малки футболисти в надпревара

Учениците от II ОУ „Д-р Петър Берон“ спечелиха първия турнир по футбол за Купата на кмета на община Шумен проф. Христо Христов.  Във финала във възрастовата група 5 – 7 клас младите спортисти победиха възпитаниците на Средното училище „Сава Доброплодни“. На трето място се наредиха учениците от СУ „Йоан Екзарх Български“.  Най-добър реализатор..

публикувано на 23.05.24 в 14:26

Водната каскада "плаче" за ремонт

Водната каскада в Шумен е любимо място за отдих и разходка на шуменци, но в момента е в окаяно състояние. Става дума за пространството между парка до общината и сградата на ВиК Шумен или началото на стъпалата към паметник "Създатели на българската държава". Преди малко повече от 2 месеца чухме възмутените ви въпроси и забележки за състоянието на..

публикувано на 23.05.24 в 14:14
КОЦ - Шумен

Инвестиции за милиони

Общинското лечебно заведение Комплексен онкологичен център отчита прираст от дейност с 16% за миналата година. Приходите се увеличили от 14 на 16 млн. лв. Това стана ясно от отчета на дружеството пред комисията за икономическа политика.  В подобрение на дейността за миналата година са били вложени 2 млн. лв. Фондът за работна заплата е увеличен с..

публикувано на 23.05.24 в 14:02
Младежки дом - Шумен

Финансови корекции по три проекта

Финансови корекции по три проекта на община Шумен са наложени към момента. Така кметът проф. Христо Христов отговори на питане на общинския съветник Павел Павлов. Санкциите са за нередности при провеждането на обществените поръчки. Корекцията от близо 6 590 000 лв. за строителството на пречиствателната станция за отпадни води е отменена от..

публикувано на 23.05.24 в 13:51