Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Търговище и няколко села без вода

Търговище и няколко села от общината остават без вода днес. Причината е, че от 7 до 19 ч. се планира спиране на водата от Помпена станция "Преслав" поради извършване на планов ремонт на довеждащия водопровод, съобщават от "ВиК" - Търговище.
Предвиждат се планови организационни мерки, свързани с поетапно ограничаване на водоснабдяването на обособени части от вътрешната водопроводна мрежа на град Търговище, както и на захранваните с вода от водоснабдителна система "Тича" - населени места.
Възстановяването на водоподаването, ще се извърши веднага след преустановяването на ремонтните дейности.
Дежурните екипи ще работят денонощно по възстановяването на водоподаването на зоните, кварталите, районите и населените места с ограничено водоподаване. Дейностите по възстановяването ще се извършват поетапно и в продължение на няколко часа през нощта на 20 срещу 21 септември. Очаква се утре след 9 ч. да се нормализира налягането в цялата вътрешна водопроводна мрежа на града.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Пожари и в Търговищко

100 декара иглолистна гора край село Голямо Църквище са спасили от унищожение огнеборците от Омуртаг. Пожарът е възникнал в сухи треви и храсти заради небрежност при боравене с открит огън. Пожарът е погасен без преки материални загуби, съобщават от Областната дирекция на МВР в Търговище. Също без материални загуби, но на територията на..

публикувано на 11.08.20 в 11:59

Пускат нов светофар

Новата светофарна уредба, която ще регулира движението на кръстовището на булевардите „Сюрен“ и „Трайко Китанчев“ в Търговище, ще заработи в 10 ч. днес (8 август). Това съобщават от общинската администрация.  В района ще има засилено полицейско присъствие, за да се повиши сигурността и да се сведат до минимум предпоставките за пътнотранспортни..

обновено на 08.08.20 в 09:02

Съпрузи с COVID-19

75-годишен поповчанин е дал положителна проба за коронавирус. Заразеният беше поставен под карантина и изследван, след като в началото на седмицата съпругата му беше диагностицирана с COVID-19 и беше хоспитализирана в русенска болница. Контактна на мъжа е само дъщеря му, която е в период на домашна изолация. Направеният ѝ PCR тест е отрицателен...

публикувано на 07.08.20 в 12:25

Общински служител с коронавирус

60-годишен мъж от Попово е новият потвърден случай на COVID-19 в Търговищко, съобщават от Областната администрация. Вчера з аразеният е изследван в медико-диагностичната лаборатория към МБАЛ „Свети Иван Рилски“ – Разград, като тестът дал положителен резултат.  Към момента заболяването протича без симптоми. Информацията е подадена до Регионалната..

публикувано на 06.08.20 в 14:27

Затягат мерките в заводите за стъкло

Трима новозаразени с COVID-19 са регистрирани днес в Търговищко. Пациентите са от областния град и от понеделник са настанени в Инфекциозното отделение на Многопрофилната болница. Новозаболелите са 53-годишен шофьор към фирма, която обслужва стъкларския завод, 25-годишна жена, която  в стъкларския холдинг, и 49-годишен мъж, който  се занимава с чacтeн..

публикувано на 05.08.20 в 16:31

Тестват медици заради заразен пациент

Нов случай на заразен с СОVІD-19 е потвърден днес в Търговищко. Заболелият е на 67 години от областния град. Той е xocпитaлизиpaн в хиpypгичнoтo oтдeлeниe нa Mногопрофилната болница – Tъpгoвищe в неделя. Направено му е РСR изcлeдвaнe, а днес е излязъл положителният резултат. Пaциeнтът e нacтaнeн в caмocтoятeлнa cтaя, която предстои да..

публикувано на 04.08.20 в 16:52

Оросяват улици заради жегата

Машинно оросяване на улиците извършва днес общинското предприятие БКС в Търговище. Работи се в следобедните часове, когато температурите са най-високи. Специализираната машина на предприятието минава по основни улици и булеварди: „Паисий“, „Кюстенджа“, „Христо Ботев“, „Митрополит Андрей“, „29 януари“, „Сюрен“, „Скопие“, „Александър Стамболийски“,..

публикувано на 04.08.20 в 15:41