Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Калоян Методиев: Криза в държавата и нови избори

Калоян Методиев
Снимка: БГНЕС

Оценките и самооценките на българските граждани за заобикалящата ги действителност са се влошили в сравнение с предходните месеци. Последното социологическо проучване на „Афис“ сочи, че само за последния месец с два пункта е спаднал делът на хората, които преценяват, че живеят по-добре в сравнение с другите. Спада и оптимизмът за бъдещето на хората, без да се променят оценките им за живота през миналата година. Колегата Георги Софронов попита политолога Калоян Методиев какви индикации и сигнали дават тези показатели.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Сговорно село планина повдига

В село Голямо Църквище живеят има-няма 280 души, но много задружни. Инициативите в последните месеци идват от Сунай Шабан – бизнесмен, собственик на фирма за изкопни дейности и първи мандат общински съветник в местния парламент на Омуртаг. Преди повече от 12 години Шабан, който сега е на 45 години, претърпял адска катастрофа - като пътник..

публикувано на 30.07.24 в 14:03

Камъчета с послания

Камъчета с послания и призиви за добрини са разпространени в 20 български града. Инициативата е на младата студентка Габриела Димова. Тя е от Велики Преслав, учи в Лондон, а идеята си организира сама чрез създадената от нея Фондация „Щастъчета“. Идеята на тази инициатива е да припомним на хората, че дори малките добрини, които правим, имат значение...

публикувано на 30.07.24 в 08:30

Звездното небе на Сезел

Не е по силите на всеки с една купа нарязано червено зеле да пресъздаде репродукция на едно от най-разпознаваемите платна в историята на изобразителното изкуство и да спечели първа награда. Тя обаче успява. За учителката Сезел Ферад от шуменското Средно училище „Трайко Симеонов“ и поредния й успех разказваме отново заради огромното й любопитство към..

публикувано на 30.07.24 в 08:07

Библиотека в храма

„От хора, които имат интерес към четенето се нуждаем, другото се нареди с Божията воля“. Така отец Бисер от храма „Свето Успение Богородично“ в Търговище започва разказа за идеята на енориашите в църковната сграда да бъде подреден библиотечен кът.  Шкафовете и витрините са готови и в тях редом с книжнината, с която храма разполага, ще се наредят и..

публикувано на 29.07.24 в 08:23

Какви дрехи ни спасяват в жегата

Жегите продължават с пълна сила и високите температури все повече ни кара да се замислим - какви са подходящите дрехи в толкова топло време? По улиците често срещаме и хора, облечени в тъмни, дори черни тоалети. Има и медици, които смятат, че тъмното е за предпочитане при изобилно слънце.  Кой е по-добрият и правилен избор, попитахме д ерматологът от..

публикувано на 28.07.24 в 10:33

При сестрите бенедиктинки

Царев брод е интересно шуменско село. Жителите му са потомци на банатски българи, татари, немци, турци, руски белогвардейци, албанци, чехи и т.н.  Някои са чували за селото покрай Психиатричната болница, но привлича туристи и миряни основно с единствения действащ католически манастир в Севериозточна България - Бенедиктинския манастир. Изграждането..

публикувано на 26.07.24 в 11:39

Мечтите на Стефания

Последните десетилетия често чуваме и гледаме обезлюдяващите и опустяващи български села. За това как младите бягат от малките населени места и търсят начини да се реализират в по-големите градове, а нерядко и в чужбина.  Понякога обаче чуваме и за млади хора, които правят обратното. Бягат от навалицата, стреса и забързаното ежедневие и търсят..

публикувано на 26.07.24 в 09:13