Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Кървава драма в Каспичан

| обновено на 26.09.18 в 15:10
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Четири тела са открити в частен имот на ул. „Раковска“ в Каспичан сутринта. Задържан е извършителят на четворното убийство. Най-вероятно това е съсед на семейството, каза пред БНР вътрешният министър Младен Маринов.

Улица „Раковска“ е отцепена. Очаква се след минути окръжният прокурор на Шумен Маргарита Георгиева и директорът на Областната дирекция на МВР Ялчън Расим да дадат повече подробности по случая. Брифингът ще бъде в Каспичан.

Очаквайте подробности!


ВИЖТЕ ОЩЕ
Снимката е илюстративна

Отварянето на старите кладенци не започва от нулата

Темата за възстановяването на старите кладенци край Шумен излезе отново на дневен ред след водната криза в средата на месеца. Кметът на Общината Любомир Христов обяви, че ще търси финансиране от държавата, за да осигури алтернативни източници на вода за десетия град. Възстановяването на кладенците бе поставено като основен приоритет в..

публикувано на 28.01.20 в 16:34

Нов дом за възрастните хора

Възрастните от Дома за стари хора „Стефан Смядовски“ в Шумен най-после са в новия си дом. Сградите на едно от бившите военни поделения приюти 150 шуменци от третата възраст. Министерският съвет отпусна 1,5 млн. лв. през август 2018 г. за реконструкцията на бившето поделение на КЕЧ. Пребазирането на дома започнаха в началото на 2019-та. В края на..

публикувано на 28.01.20 в 14:34

Затворена улица

Временно се затваря за движение ул. „Цар Иван Александър“ в участъка от кръстовището на ул. „Лайош Кошут“ до кръстовището с ул. „Петър Делян“ в Шумен от 7.30 до 16.00 ч. на 30 януари, четвъртък. Ограничението се налага заради планирано намаляване на височината на дървета в тази част на улицата. Временната промяна в организацията на движение ще..

публикувано на 28.01.20 в 14:08

Америка призна шуменци

Американското списание Constructionexec, медия призната за номер 1 в областта на строителния бизнес в САЩ, обяви продукт разработен в Шумен, за един от най-търсените през 2019 и 2020 година. Софтуерът е насочен към решаване проблема със създаване на времеви график и разчет на материали, вложени в един строителен обект от един подизпълнител...

публикувано на 28.01.20 в 13:38

Търсят най-руйното вино

Община Велики Преслав, градското читалище „Развитие” и местният винзавод организират поредните винени дегустации в старата столица. Те предшестват празника Трифон Зарезан.   Най-добрите домашни елексири ще се състезават в конкурс за бяло и червено вино. Победителите в двете категории ще бъдат наградени на площада във Велики Преслав при откриване..

публикувано на 28.01.20 в 12:40

Оставки под натиск в КОЦ - Русе

От днес двама от химиотерапевтите в русенския Комплексен онкологичен център не са на работа и всичките 6000 пациенти на отделението остават в ръцете на останалите двама лекари. До този абсурден случай се стигна след поредица от постове във Фейсбук, в които д-р Катерина Генова и д-р Людмил Станев са упреквани в грубо отношение към пациенти...

публикувано на 28.01.20 в 12:17
Боян Ганчев

Полицай - дарител на годината

Полицай Боян Ганчев от Велики Преслав беше отличен за дарител на годината и пръв помощник на библиотеката към читалище „Развитие“ в старопрестолния град. „Решихме да наградим някои от най-активните си читатели, като идеята да отличим и най-активния ни дарител дойде спонтанно“. Това заяви пред Радио Шумен библиотекарката Радостина Иванова. По думите..

публикувано на 28.01.20 в 11:47