Кървава драма в Каспичан

| обновено на 26.09.18 в 15:10
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Четири тела са открити в частен имот на ул. „Раковска“ в Каспичан сутринта. Задържан е извършителят на четворното убийство. Най-вероятно това е съсед на семейството, каза пред БНР вътрешният министър Младен Маринов.

Улица „Раковска“ е отцепена. Очаква се след минути окръжният прокурор на Шумен Маргарита Георгиева и директорът на Областната дирекция на МВР Ялчън Расим да дадат повече подробности по случая. Брифингът ще бъде в Каспичан.

Очаквайте подробности!


ВИЖТЕ ОЩЕ

Нови гори в Паламара

100 декара ще залесят през 2020 година служителите на ДЛС-Паламара, съобщи зам.-директорът на стопанството инж. Рина Димитрова. Половината от площите ще бъдат с нови гори, а при останалите ще бъдат попълнени терени, при които залесяването е извършено в предходни години, но не е получено 100% прихващане на фиданките. 45 декара нова гора..

публикувано на 09.12.19 в 11:30

Пунктове за живи елхи

Пунктове за закупуване на живи елхи в рамките на благотворителната кампания „Посади надежда“ ще има в Шумен, Разград, Търговище и Силистра. Каузата на кампанията тази година е подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми. По пет лева от продажбата на всяка елха, предоставена от горските предприятия, ще бъдат дарени за кампанията. Тя стартира..

публикувано на 09.12.19 в 11:12
Шумен, паметник

Хотел на морето изпревари паметника

Мемориалният комплекс "Създатели на българската държава" в Шумен се класира на второ място в Годишните награди за туризъм. Първа позиция зае обект, чието име дори не е българско - Хелена Резорт, к. к. "Слънчев бряг". Паметникът събра 37,88% от гласовете на българите в категорията „Туристическа атракция и устойчивост на инвестицията“, където..

публикувано на 09.12.19 в 08:44

Промяна в движението

В Шумен се въвежда временен режим със спиране на движението по някои части от ул. „Петър Парчевич“: в участъка от ул. „Софроний Врачански“ до ул. „Братя Миладинови“; от ул. „Софроний Врачански“ до ул. „Св. Св. Кирил и Методий“ и кръстовището на ул. „Петър Парчевич“ и ул. „Васил Априлов“. Движението там се спира от 9.12. до 13.12. включително...

публикувано на 09.12.19 в 07:33

Част от Никола Козлево без вода

Водоподаването към северозападната част на с.Никола Козлево ще бъде спряно днес – 9 декември. Ще се извършва реконструкция на водопровода по ул.”В.Левски”.

публикувано на 09.12.19 в 06:54

Ремонтирано читалище

Приключва ремонтът в читалищната сграда в преславското село Кочово. Направени са подобрения в голямата и малката зала на библиотеката, в лекционната зала и в помещенията на етнографската музейна сбирка. Сменена е дограмата, стаите са боядисани, подът е лакиран е и подменено ел. осветлението, каза председателят на читалище „Съединение” Марчо..

публикувано на 08.12.19 в 15:10

Къщичка за книги

"Библиотека в дървото" ще бъде открита днес в 13 часа на детската площадка зад Военния факултет в Шумен. Тя е изградена по съвместен проект на Общинския младежки съвет, шуменско дизайнерско студио и подкрепата на Община Шумен. Посланието на проекта е: Нека да вдъхнем живот на мъртвото дърво! "Целта е да насочим вниманието на всички..

публикувано на 08.12.19 в 11:52