Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Антоново без такси за детска градина

Снимка: Светослав Цветанов

Премахват се таксите за детските градини в община Антоново. Това решиха съветниците на днешното заседание на Общинския съвет, съобщи за Радио Шумен кметът Хайредин Мехмедов. До момента таксата беше 10 лева. От следващия месец администрацията ще осигурява финансирането от 9000 лева, необходимо за издръжката.

„След като хората научиха за предложението, се увеличиха записаните деца“, коментира Мехмедов.

В Антоново работи една детска градина с три групи, която има филиали и в четири от големите села в общината. В тях се обучават 140 деца.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

3500 лева от Фонд "Инвитро"

Двойки с репродуктивни проблеми от община Търговище могат да подават заявления във втория прием за финансово подпомагане. Документи се приемат до 4 октомври в Центъра за административно обслужване на общината.  Одобрените кандидати вече могат да получат до 3500 лв. за изследвания и инвитро процедури. Това е с 1000 лв. повече след приетите в началото..

публикувано на 10.09.24 в 08:39

Обновяват детски площадки

Продължава обновяването на детски площадки в Търговище, съобщават от общината. В ход е ремонт на поредна детска площадка в града.  На Общинското предприятие „Флора“ е възложено обновяването на зоната за игра до блока ул. „Кюстенджа“ № 79. В момента служителите премахват старите детски съоръжения. На тяхно място ще бъдат поставени нови люлки,..

публикувано на 10.09.24 в 08:29

Арестуваха насилник на жена

Млад мъж е задържан за домашно насилие, съобщават от търговищката полиция. На 6 септември около 10:15 часа в полицейското управление е получен сигнал, че мъж от с. Лиляк е нанесъл побой на жена. Двамата живеят на семейни начала. От ударите на жената е причинена лека телесна повреда.  По случая е започнато  досъдебно производство.

публикувано на 09.09.24 в 12:44

Спасиха къща от огъня

80 кв. м покривна конструкция на стопанска постройка са изгорели вчера в с. Станец. Това съобщават от търговищката полиция. Пожарът възникнал около 17:40 часа на 4 септември. Погасен е от екип на пожарната в Омуртаг. Спасена от огъня е къщата.  Причините за инцидента са в процес на изясняване. По случая е образувано досъдебно производство.

публикувано на 05.09.24 в 09:26

Освежиха пейки и люлки

Освежени са парковото оборудване и детските съоръжения за игра в местността „Парка“ край Търговище. Дървените пейки и маси там са боядисани, а счупените части са подменени с нови. Обновен е и дървеният мост, съобщават от общинската администрация. Местността „Парка“ е сред любимите за отдих на търговищенци, а оттам минава и маршрутът за..

публикувано на 04.09.24 в 12:10
Язовир

Достатъчно водни запаси

Въпреки трайното засушаване, гoлeмитe язoвиpи в Търговищко имaт дocтaтъчнo вoдни зaпacи, зa дa oбcлyжaт пoтpeблeниeтo в областта, a peĸитe ca пpoвoдими. Това съобщиха от пресцентъра на областната администрация.  На заседание на Областния съвет за намаляване на риска от бедствия е отчетено, че съcтoяниeтo нa язoвиpитe в oблacттa ce cлeди..

публикувано на 04.09.24 в 08:54
Първо СУ

4.4 милиона за школски ремонт

4.4 млн. лв. ще струва ремонтът на Първо средно училище „Свети Седмочисленици“ в Търговище. Средствата са осигурени по Националния план за възстановяване и устойчивост. Докато се извършват строителните работи, учениците ще бъдат разпределени в други 4 учебни заведения, каза за Радио Шумен директорът на училището Мария Манева.  "Ще има сутрин за..

публикувано на 03.09.24 в 08:46